Αν ειναι αλήθεια πως θα δώσει κουπονια για τη Βενζίνη ο Μητσοτακης τότε εχουμε μπλέξει πολύ ασχημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής αναμένονται παρεμβάσεις για τις τιμές της βενζίνης απο την κυβερνηση, που θα έρθουν να προστεθούν στη συνέχιση της στήριξης των τιμολογίων του ρεύματος και του φυσικού αερίου, αλλά και στην «επιταγή ακρίβειας» προς τους ευάλωτους, και θα ανακοινωθούν προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Οπως τονιζει η Καθημερινή που εχει πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θέλει να κατευθύνει τη στήριξη στα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όχι να εφαρμόσει ένα οριζόντιο μέτρο από το οποίο θα επωφεληθούν οι πάντες, όπως π.χ. μια γενική μείωση του ΦΠΑ ή του ΕΦΚ στα καύσιμα. «Δεν θέλουμε να επωφεληθεί αυτός που οδηγεί Καγιέν στην Εκάλη ή Φεράρι στη Γλυφάδα», σημείωναν χαρακτηριστικά οι πηγές. Η στήριξη αυτή θα μπορούσε να γίνει πιθανώς με κάποιας μορφής επιστροφή φόρου ή με κουπόνι καυσίμων για τους εισοδηματικά αδύναμους. Ενώ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «τα μέτρα θα είναι συγκρατημένα και προσωρινά, στον βαθμό που θεωρούμε ότι τα αντέχουμε».

Δηλαδή η κυβερνηση σε καμία περίπτωση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί ο υψηλός ειδικός φόρος στην βενζίνη που αποτελεί κληρονομιά της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτακη του 1991 που μεσα σε μια νύχτα εκτόξευσε τη βενζίνη απο τις 50 δραχμές στις 200 και μετά περίμενε και να ξαναγίνει πρωθυπουργός πιστεύοντας οτι τον έριξε το Σαμαράς ενώ ακόμη και αν τον άφηνε ο Σαμαράς στην εξουσία δεν είχε καμία ελπίδα μετά απο αυτο.

Για να έρθουμε όμως στο σημερα, η κυβερνηση με πρόσχημα οτι θα ωφεληθούν οι πλούσιοι δεν μειώνει τον φορο στη βενζίνη και προετοιμάζει το έδαφος για παροχές ένα είδος εκπτωτικων κουπονιών σε ένα θολό τοπίο για το πως θα ισχύσει αυτο.

Την στιγμή που η κοινωνία σπαράζει η κυβερνηση σφυρίζει αδιάφορα με αερολογίες και ξύλινες  υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ