Θα πέσει στην παγίδα ο Μητσοτακης; Οι Τούρκοι προωθούν Ελληνοτουρκική συμφωνία με προϋπόθεση την αναγνώριση της «Γαλάζιας Πατρίδας»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα σκαριά «ντιλ» για μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου – Βασικός όρος το «ξεπούλημα» του Αιγαίου και της ελληνοκυπριακής ΑΟΖ!

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας αναμένεται να συμφωνηθεί σήμερα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Από την Κύρα Αδάμ

Εκκρεμής παραμένει η ανακοίνωση της τριμερούς συμφωνίας (Ελλάδας, Τουρκίας, Ισραήλ) για την όδευση του αγωγού του ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, με δύο περιπτώσεις:

Είτε το ισραηλινό φυσικό αέριο θα οδεύσει στην Ευρώπη με υποθαλάσσιο αγωγό (αντικατάσταση του East Med), που θα διέλθει από την ΑΟΖ του Ισραήλ, της Κύπρου, την «τουρκική» ΑΟΖ της «Γαλάζιας Πατρίδας», μέχρι την Κρήτη και από εκεί στην Ευρώπη.

Είτε από το Ισραήλ, στο τουρκικό έδαφος, μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από εκεί στην Ευρώπη.

nb hartis galazia patrida
Ο χάρτης της «γαλάζιας πατρίδας»

Προτιμά τον υποθαλάσσιο

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες διπλωματικές πληροφορίες, η Τουρκία ευνοεί το σενάριο υποθαλάσσιας όδευσης του αγωγού προς την Κρήτη, διότι με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να αποδεχθεί και να αναγνωρίσει όλη την παράνομη τουρκική ΑΟΖ μέχρι τα παράλια της Κρήτης, αν επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ενεργειακό ντιλ της Ανατολικής Μεσογείου, για δύο λόγους:

  • Θα επιχειρήσει να προβάλει στην Ε.Ε. την ελληνική συνεισφορά στην προσπάθεια απεξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, ευελπιστώντας σε «ανταλλάγματα».
  • Θα υπερπροβάλει στο εσωτερικό της χώρας τη διασφάλιση ενός ήσυχου καλοκαιριού από την Τουρκία, ύστερα από την ενεργειακή συμφωνία, ώστε να… ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος της Ν.Δ. προς πρόωρες εκλογές μέσα στον χρόνο.

Τηλεφώνημα Καλίν – Σουρανή

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς διπλωματικές πληροφορίες, ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν (αφού προηγουμένως είχε «στερεωθεί» η τουρκοϊσραηλινή συμφωνία για τη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη) τηλεφώνησε και ενημέρωσε σχετικώς την πρώην σύμβουλο αλλά έμπιστη του Έλληνα πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, καλώντας την Ελλάδα να συμμετάσχει στη συμφωνία αυτή.

Ο τηλεφωνικός δίαυλος Καλίν – Σουρανή για τη συνεννόηση των δυο ηγετών, ο οποίος δεν διακόπηκε ποτέ, πήρε φωτιά, όπως αναμενόταν. Η Τουρκία πληροφόρησε την Ελλάδα ότι κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, που θα είχε αντικείμενο τα ενεργειακά, η Αγκυρα θα έθετε και όλα τα άλλα θέματα του τουρκικού φακέλου των Ελληνοτουρκικών, μεταξύ άλλων αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νήσων, αναγνώριση της «Γαλάζιας Πατρίδας» και εναέριος χώρος.

nb kalin ibrahim1
Ιμπραχίμ Καλίν

Υποχώρηση

Η ελληνική πλευρά δέχθηκε καταρχήν τη συζήτηση για τα ενεργειακά, αλλά δεν δέχθηκε τη συζήτηση επί του τουρκικού φακέλου για τις διμερείς σχέσεις. Μπροστά στην απειλή της Άγκυρας να μην υπάρξει καθόλου συνάντηση χωρίς τα Ελληνοτουρκικά, η Αθήνα υποχώρησε σημειώνοντας, για την τιμή των όπλων, ότι δέχεται συζήτηση μόνον για το θέμα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Όταν έκλεισαν τα τηλέφωνα Καλίν – Σουρανή, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ανήγγειλε περίτεχνα στη Βουλή την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Ερντογάν οποτεδήποτε και για οποιοδήποτε θέμα. Η Άγκυρα άδραξε την ευκαιρία και ανακοίνωσε την πλήρη ατζέντα της για τα Ελληνοτουρκικά, προσθέτοντας την ουκρανική κρίση «και τα ενεργειακά».

Η πλευρά Ερντογάν διαμήνυσε στον κ. Μητσοτάκη ότι η Άγκυρα είναι πρόθυμη σε «συνεκμετάλλευση» όχι μόνον του φυσικού αερίου, αλλά και της όδευσης του αγωγού με «μοιρασιά» των εσόδων από «τα διόδια» του αγωγού. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν είναι γαλαντόμοι απέναντι στην Ελλάδα για τη μοιρασιά των κερδών από τις διελεύσεις του αγωγού. Πρωτεύων στόχος της Τουρκίας μέσω της όδευσης του φυσικού αερίου με υποθαλάσσιο αγωγό στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κρήτη και από εκεί στην Ευρώπη είναι να αποδεχθεί η Ελλάδα και να επικυρώσει διά της υπογραφής της ολόκληρη την παράνομη τουρκική ΑΟΖ, από το Καστελόριζο και τα δυτικά παράλια της Κύπρου μέχρι τις ακτές της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η υποθαλάσσια διέλευση αγωγού από την ΑΟΖ μιας χώρας πρέπει απαραιτήτως να έχει τη συναίνεση και την υπογραφή της χώρας αυτής, στην προκειμένη περίπτωση της Τουρκίας, διαφορετικά δεν επιτρέπεται η διέλευση. Με άλλα λόγια, με την υπογραφή της Ελλάδας στην τριμερή συμφωνία Ισραήλ – Τουρκίας – Ελλάδας για τον αγωγό φυσικού αερίου αυτομάτως η Τουρκία αποκτά και νομιμοποιεί τη «Γαλάζια Πατρίδα», διότι:

  • Η ελληνική κυβέρνηση έχει «παραδώσει» στην Τουρκία την ΑΟΖ από τον 28 μεσημβρινό και ανατολικά, αφού έχει ήδη «στείλει» επισήμως το Καστελλόριζο στην Αν. Μεσόγειο, όπου η Τουρκία έχει 12 ν.μ. χωρικά ύδατα και στραγγαλίζει την ελληνική ΑΟΖ από τις ανατολικές ακτές της Ρόδου μέχρι και τη Μεγίστη.
  • Έχει αποδεχθεί με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για την ΑΟΖ ότι το Καστελλόριζο και η Ρόδος έχουν 0% ΑΟΖ, η Κάρπαθος 20% και η Κρήτη 40%.
  • Έχει αποκρύψει από τους Έλληνες πολίτες ότι η τουρκολιβυκή ΑΟΖ έχει νομιμοποιηθεί από τον ΟΗΕ και βρίσκεται σε ισχύ (Πίνακας 104), επομένως το τουρκικό τμήμα της τουρκολιβυκής ΑΟΖ βρίσκεται σε ισχύ και περνά ξυστά από τις ακτές της Κρήτης και της Καρπάθου.
  • Χωρίς καμιά αντίδραση της Αθήνας, η Τουρκία έχει τροποποιήσει, επεκτείνει και νομιμοποιήσει στον ΙΜΟ την Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης, έτσι ώστε και αυτή να ταυτίζεται με την τουρκική ΑΟΖ και να περνά και αυτή ξυστά από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης.
  • Με την τριμερή συμφωνία για το ισραηλινό φυσικό αέριο (Ελλάδας – Τουρκίας – Ισραήλ) η Αθήνα διαγράφει την Κύπρο και την ΑΟΖ της, δεδομένου ότι δεν θα υφίσταται «χώρος για την ελληνοκυπριακή ΑΟΖ, αφού θα την έχει «καταπιεί» η ΑΟΖ της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Πρώτη φορά η Τουρκία χρησιμοποιεί S-400 σε ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο

nb s 400 2
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400

Πέντε λεπτά μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη Βουλή ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο ο Ερντογάν προέβη σε κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας με τη χρήση S-400 και μετέτρεψε μέρος της διεθνούς θάλασσας του Αιγαίου σε τουρκική επικράτεια. Όλα αυτά συμβαίνουν πρώτη φορά και μάλιστα λίγο πριν τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν. Η ελληνική κυβέρνηση τα γνωρίζει, ωστόσο τα αποκρύπτει επιμελώς, επιδιώκοντας μόνο να παρουσιάσει την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ως επιτυχία.

Η Άγκυρα με τη διεθνή αγγελία Α1332/2022 ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι εκτελεί βολές πυραύλων (S-400) στην περιοχή που φαίνεται με κόκκινο και πράσινο χρώμα στον χάρτη. Ωστόσο στην πράξη και σύμφωνα με τα ελληνικά και τουρκικά έγγραφα, δεν πρόκειται περί τουρκικής άσκησης, αλλά περί κατάληψης ελληνικής κυριαρχίας και μάλιστα με τη συμμετοχή των S-400, του τουρκικού ναυτικού και της αεροπορίας.

nb keimeno adam notam
Η τουρκική αγγελία Α 1332/22 αποκαλύπτει τη χρήση των πυραύλων S-400 πρώτη φορά στο Αιγαίο

Η Άγκυρα αρνείται ότι έχει καταλάβει ελληνική κυριαρχία, δεδομένου ότι αυτή την ελληνική κυριαρχία την έχει μετατρέψει (με την ανοχή της Αθήνας για «ήρεμο καλοκαίρι 2022» και στη συνέχεια εκλογές) σε τουρκική κυριαρχία και την έχει εντάξει στην τουρκική επικράτεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα και έγκυρα ελληνικά και τουρκικά στοιχεία για την περιοχή των τουρκικών βολών με πυραύλους:

nb hartis adam tzourafa
Πρώτη φορά η Τουρκία καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο (περιοχή με κόκκινο χρώμα) για βολές με πυραύλους S-400

1. Η περιοχή με κόκκινο στον χάρτη καταλαμβάνει την ελληνική βραχονησίδα Τζουράφα (φαίνεται με μπλε κουκκίδα στον χάρτη) και τμήμα της κυριαρχίας της Σαμοθράκης. Η περιοχή με κόκκινο εκτείνεται 6 ν.μ. δυτικά, που είναι χωρικά ύδατα της Τζουράφας. Επειδή το θέμα δεν αφορά τουρκική άσκηση αλλά βολές πυραύλων, η Τουρκία εντάσσει την Τζουράφα στην… τουρκική κυριαρχία.(Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρότινος τουρκικό αλιευτικό ψάρευε δίπλα στην Τζουράφα και όταν το πλησίασε το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, δήλωσε ότι η Τζουράφα είναι τουρκική και δεν απομακρύνθηκε.)

2. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει την τουρκική διεθνή αγγελία Α1370/2022 επισημαίνοντας ότι, πέραν της κατάληψης ελληνικής κυριαρχίας, στην ίδια αγγελία η Τουρκία θέτει πλέον και αμφισβήτηση των ορίων του FIR Αθηνών/ Κωνσταντινούπολης, που το μεταθέτει 10 ν.μ. δυτικά, εις βάρος της Ελλάδας.

nb keimeno adam notam1
Η τουρκική αγγελία Α1370/2

3. Με την ελληνική αγγελία Α 0661/2022 η κυβέρνηση αποδέχεται ότι η περιοχή των τουρκικών βολών πυραύλων καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία. Το γεγονός αυτό η κυβέρνηση δεν το δημοσιοποιεί επιμελώς και παράλληλα δεν κάνει τίποτα για να προασπίσει την ελληνική κυριαρχία, την οποία η Τουρκία στα σημεία αυτά την εντάσσει στη «Γαλάζια Πατρίδα». Έτσι η Ελλάδα κινδυνεύει να διασυρθεί για έλλειψη σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Και τούτο διότι η ελληνική αγγελία αναγράφει ότι «η περιοχή των τουρκικών πυραυλικών βολών καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, για την οποία η μόνη αρχή που είναι αρμόδια να εκδίδει Αγγελίες είναι η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας».

nb keimeno adam notam2
Η ελληνική αγγελία Α0661/22

Με την ανεύθυνη αυτή αναγραφή στην ελληνική αγγελία Α 0661/22 η ΥΠΑ απεμπολεί τις αρμοδιότητες που της έχει εκχωρήσει ο ICAO για έκδοση διεθνών αγγελιών για το σύνολο του FIR Αθηνών, δηλαδή και για τον διεθνή εναέριο χώρο, τον οποίο όμως τον στέλνει… στα άγραφα, καθόσον αναφέρει ότι έχει αρμοδιότητες μόνον για τον εθνικό εναέριο χώρο της ελληνικής κυριαρχίας.

Πέραν αυτών, η ΥΠΑ δηλώνει ότι ο λόγος που δεν δέχεται την τουρκική περιοχή είναι ότι αυτή καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, για την οποία μόνον η ΥΠΑ Ελλάδας μπορεί να εκδίδει αγγελίες. Δηλαδή το πρόβλημα για την ΥΠΑ είναι η έκδοση αγγελιών και όχι η ελληνική κυριαρχία, την οποία η Άγκυρα προσάρτησε στην τουρκική επικράτεια.

4. Οι πυραυλικές βολές της Τουρκίας αφορούν τους S-400 και τούτο διότι, σύμφωνα με την τουρκική αγγελία Α1332/22, οι βολές αρχίζουν από την επιφάνεια της θάλασσας και φτάνουν μέχρι απεριόριστο ύψος, αφού η Άγκυρα δεν διαθέτει άλλο πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος που να ενεργοποιείται – επιχειρεί μέχρι απεριόριστο ύψος εκτός των S-400.

Παράλληλα με τις βολές αυτές η Τουρκία δείχνει στη διεθνή κοινότητα ότι μπορεί να προστατεύει τα Στενά από αέρος απειλή, καθώς επίσης να προστατεύει ή και να απειλεί την Αλεξανδρούπολη (βάση των ΗΠΑ) ή και να την προστατεύει στην περίπτωση κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει συνεκμετάλλευση με την Τουρκία αγωγού φυσικού αερίου, αν αυτός φτάσει στην Αλεξανδρούπολη.

5. Η Άγκυρα εξέδωσε την αγγελία Β0346/22 για βολές πυροβολικού σε περιοχή με κόκκινο και πράσινο χρώμα μεταξύ Χίου και Λέσβου. Όπως φαίνεται στον χάρτη, με βάση τις συντεταγμένες της αγγελίας το τμήμα με κόκκινο χρώμα της περιοχής εισέρχεται μέχρι και 7,5 ν.μ. στη διεθνή θάλασσα εντός του FIR Αθηνών και στην πράξη η Άγκυρα μετατρέπει τη διεθνή θάλασσα των 7,5 ν.μ. σε τουρκική επικράτεια – κυριαρχία και παράλληλα θέτει στα άχρηστα την οριοθέτηση του FIR Αθηνών / Κωνσταντινούπολης. Σε αντίδραση της Αθήνας ότι η περιοχή καλύπτει μέρος του FIR Αθηνών, η Άγκυρα αντέδρασε ακαριαία δηλώνοντας διεθνώς ότι η περιοχή κείται αυστηρώς εντός του FIR Κωνσταντινούπολης, δηλαδή εντός της τουρκικής επικράτειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υποστηρίξει πλήρως την κυβέρνηση στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τη εποικοδομητική, αλλά από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουδεμία ενημέρωση ή αντίδραση υπήρξε για τις πρωτοφανείς κινήσεις της Άγκυρας με τη χρήση των S-400 στο Αιγαίο, πράγμα που σημαίνει ότι το κόμμα δεν πήρε χαμπάρι…

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

5.000 ευρώ αποζημίωση σε απόδημο για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων του από τον εκλογικό κατάλογο 2023 του υπουργείου εσωτερικών

5.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ 2023 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Με χθεσινή απόφασή του, το Διοικητικό...

Στέλιος Κούλογλου: Ποια είναι τα επόμενα βήματα του Ντίλιαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Μετά την προειδοποιητική βολή που εξαπέλυσε ο Ταλ Ντίλιαν ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που καταδικάστηκε για τις υποκλοπές, ετοιμάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του. Το Tvxs...

ΕΝΦΙΑ: Για τους μεροκαματιάρηδες των πόλεων, δεν υπάρχει σωτηρία – Φόρος από το πρώτο τετραγωνικό του σπιτιού τους

Ανακοινώθηκε η ανάρτηση των νέων εισφορών (κεφαλικών φόρων) ιδιοκτητών ακινήτων του διαβόητου ΕΝΦΙΑ Θα είναι λέει μειωμένος κατά 50 % σε οικισμούς κατω των.. τόσων...

Χείμαρρος Λουτρών Αλεξανδρούπολης Έβρου: Πάνω από 76 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το συνολικό υδατικό δυναμικό του στο υδρολογικό έτος2025 – 2026

«“Χείμαρρος Λουτρών, Αλεξανδρούπολης, Έβρου”:  Πάνω από 76 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, το συνολικό υδατικό δυναμικό του, στο υδρολογικό έτος2025 - 2026, (01/09/2025 - 28/02/2026), (617,20 mm βροχής)».Το «υδρολογικό έτος 2025-2026» («01/09/2025 – 28/02/2026»), με σχετικάπεριορισμένη λειψυδρία και όχι ιδιαίτερα περιορισμένες βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση ίση με «617,20 mm», ο «Χείμαρρος Λουτρών», “είχε υδατικό δυναμικό”, έως περίπου, στην θέση της εκβολής του στη...

Γιατί καθυστερεί η άφιξη της πολυαναμενόμενης δεύτερης δικογραφίας Κοβέσι;

Όπως τακτικά από τις αρχές αρχές του περασμένου Νοέμβρη και μετά οι καθημερινές εφημερίδες μας ενημερώνουν γράφοντας και σε πρωτοσέλιδη μάλιστα καταχώρηση για την μέχρι...

Μεσολόγγι: Αποκαλυπτηρια του Μνημείου των Πεσόντων Αμπλιανιτών

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026 έγιναν στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τα αποκαλυπτηρια του Μνημείου των Πεσόντων Αμπλιανιτών κατά την  νύχτα της...

Προκόπιος Παυλόπουλος: Τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου στα Συντάγματα της περιόδου της Εθνεγερσίας του 1821

Προκόπιος Παυλόπουλος: Τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπουστα Συντάγματα της περιόδου της Εθνεγερσίας του 1821Αθήνα, 16.3.2026 Σε ομιλία του, με θέμα: “ Τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου στα Συντάγματα της...

Αφού η Κύπρος «δεν κείται μακράν αλλά πλησίον», εδώ να σταθμεύουν μόνιμα ελληνικά στρατεύματα

ΤΩΡΑ είναι η ιστορική ευκαιρία, οι δεσμεύσεις της Ελλάδος έναντι της Κύπρου ως εγγυήτριας αλλά περισσότερο ως Μάνας, να μετουσιωθούν συμβατικά, εθνικά, μητρικά, σε ΜΟΝΙΜΗ...

Ρέμα Ειρήνης (Μαίστρου) Αλεξανδρούπολης Έβρου: Πάνω από 93 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, στο υδρολογικό έτος 2025 – 2026 χάθηκαν στην θάλασσα

«“Ρέμα Ειρήνης (Μαίστρου), Αλεξανδρούπολης, Έβρου”: Πάνω από 93 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, στο υδρολογικό έτος 2025 - 2026, (01/09/2025 -28/02/2026), χάθηκαν στην θάλασσα, (617,20 mm βροχής)».Το «υδρολογικό έτος 2025-2026» («01/09/2025 – 28/02/2026»), με σχετικάπεριορισμένη λειψυδρία και όχι ιδιαίτερα περιορισμένες βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση ίση με «617,20 mm», το «Ρέμα Ειρήνης (Μαίστρου)»,“μετέφερε”, περίπου, στην θέση της...

Αντιμέτωποι με νέες κακουργηματικές πράξεις θα βρεθούν ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, η πρώην Γενική Γραμματέας Εργασίας, Άννα Στρατινάκη και ο σύζυγός της

Εργάτη πολέμα, σου πίνουν το αίμα Αντιμέτωποι με νέες κακουργηματικές πράξεις φαίνεται πως θα βρεθούν ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, η πρώην Γενική Γραμματέας...

Υπόθεση Παναγόπουλου: Πόρισμα για αδήλωτα εκατομμύρια διαβιβάζει η Αρχή για το Ξέπλυμα

Εξελίξεις στην υπόθεση υπεξαίρεσης με εμπλεκόμενο τον Γιάννη Παναγόπουλο ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΥΝΟΥ από το news247.grΑντιμέτωποι με νέες κακουργηματικές πράξεις φαίνεται πως θα βρεθούν ο επικεφαλής της ΓΣΕΕ...

«Χειροβομβίδες» γύρω από τη «σημαία»

Η αβεβαιότητα, μεγάλη παγκοσμίως Μιχάλης Ψύλος Από την έντυπη έκδοση της naftemporiki.gr«Ο πρόεδρος Τραμπ έριξε μια χειροβομβίδα στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία, στο σύνολό...

For The Record – Τα αποικιακά κατάλοιπα και τα πρόσφατα γεγονότα

Starmer, Cooper και η αντίδραση της κυπριακής Κυβέρνησης Της Φανούλας Αργυρου από το simerini.sigmalive.comΤην Κυριακή, 1/3/2026, ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Sir Keir Starmer, με βιντεογραφημένη δήλωσή...

Στο ίδιο έργο (παθητικοί) θεατές ;

Στο ίδιο έργο (παθητικοί) θεατές ; Κώστα Δημ Χρονόπουλου *Ευτυχώς που έχουμε …. «Δημοκρατία». Πολλά της οφείλουμε και –κυρίως – το γεγονός ότι δεν …...

Συγκλονιστική μαρτυρία: Απαγχονιζόταν ο Παλληκαρίδης και ψέλναμε το Χριστός Ανέστη μέσα στην φυλακή!

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης (Τσάδα Πάφου, 27 Φεβρουαρίου 1938 - Λευκωσία, 14 Μαρτίου 1957) ήταν Ελληνοκύπριος αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α., ήρωας της Κύπρου και ποιητής.Για τη...

Μέγα λάθος είναι να υβρίζεις αυτόν που δεν μπορεί να σου απαντήσει

Δημοσιεύθηκε δήλωση πολιτικού προσώπου εναντίον του Μητσοτάκη με απαξιωτικούς έως υβριστικούς χαρακτηρισμούς Σωστά και ολόσωστα. Όμως παράλληλα εξομοίωσε αυτούς τους ίδιους χαρακτηρισμούς πως τους υπέστη,...

Έλεος! Οχι άλλη…. αγάπη!

ΕΛΕΟΣ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ… ΑΓΑΠΗ! Την Δευτέρα 23 ​Μαρτίου και ωρα 19.00 στην Διδάχειο Σάλα Πολιτισμού παραουσιάζεται το Βιβλίο του κ Φίλιππα Παπαδημητρίου με τίτλο //Ελεος...

Η μνημοσύνη ενός Γενοκτόνου είναι μια χυδαία βρισιά ενάντια όλων όσων σεβάστηκαν την ανθρώπινη, όπου γης, ύπαρξη

Η μνημοσύνη ενός Γενοκτόνου είναι μια χυδαία βρισιά ενάντια όλων όσων σεβάστηκαν την ανθρώπινη, όπου γης, ύπαρξη Σήμερα στη Γερμανία όμως επιτρέπεται η αναθύμηση του...

Η Ελλάδα χωρίς αγρότες και κτηνοτρόφους;

Η πολιτική μιας προδιαγεγραμμένης εξόντωσης 💡Mεγάλες εταιρείες, ενεργειακά συμφέροντα και νέοι «τσιφλικάδες» φαίνεται να βρίσκονται στο επίκεντρο των αποφάσεων,την ώρα που οι μικροί και μεσαίοι...

Συνέδριο με θέμα τη βία σε σχολείο, οικογένεια, κοινωνία στην Εταιρία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για την Δημοκρατία και τις Ελευθερίες υπό της νεοεκλεγείσας...

Νέα σελίδα για την Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες ανοίγει με τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου τα μέλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ