Σάλος με τον Μητσοτακη μεσα στην Εκκλησία στο Φανάρι που δεν ήξερε απέξω το Πάτερ Ημων

Σαστισμένοι οι πιστοί στο φανάρι που παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός που αμέσως μετά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη μετέβη κατευθείαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ήρθε σε δύσκολη οταν κλήθηκε να πει το Πάτερ Ημων.

Ο άνθρωπος που λίγα 24ωρα νωριτερα διαπραγματευόταν τις τύχες της Ευρώπης στην σύνοδο κορυφής ξαφνικά ένιωσε αδύναμος και ταπεινωμένος οταν κλήθηκε να πει το Πάτερ Ημων το οποιο οπως φάνηκε δεν γνώριζε καλά και μάλιστα δυσκολευόταν και να το διαβάσει απο μεσα.

Παρολο που καποιος θα μπορούσε να πει οτι πρόκειται για θλιβερή εικόνα, υπάρχει και η άποψη πως ο πρωθυπουργός ειναι απολύτως δικαιολογημένος καθως συνομιλεί συνεχώς με ξένους ηγέτες μιλωντας Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και ειναι λογικό να ξεχνά τα ελληνικά και να μπερδεύεται με αυτά. Άλλωστε οπως λέει και ο λαος, οτι αφήσεις σε αφήνει.

Κάποια στιγμή βέβαια έκανε και κάποια λαθάκια, αλλα τι σημασία εχει; Συμβαίνουν αυτά.

Με πληροφορίες απο το ksipnistere.com

Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Λίγο μετά τις 11:00 ο πρωθυπουργός έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να παραστεί στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στο πλευρό του Πατριάρχη.

5537622

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

5537620

«Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ