Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα Αιγαίου και «μειονότητας» στον Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελείως διαφορετικές πληροφορίες μεταδίδουν οι τούρκοι δημοσιογράφοι αναφορικά με την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, από τις διαρροές της κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού.

«Ο Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη ότι η Τουρκία έχει κάνει βήματα για να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με την Αθήνα.

Ο Ερντογάν διατηρεί την πεποίθησή του ότι και οι δύο χώρες μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στα θέματα του Αιγαίου, της παράνομης μετανάστευσης, της «μειονότητας» και να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις».

Λένε αλήθεια η ψέματα; Διότι το πιθανότερο είναι να λένε αλήθεια, αφού αυτή ακριβώς ήταν και η προαναγγελία του εκπροσώπου του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησης.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα δεν φρόντισε να απορρίψει αυτά τα θέματα πριν προσέλθει στο γεύμα με τον Ερντογάν. Διότι αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει προκειμένου να πείσει ότι σήμερα λέει αλήθεια. Όταν προσέρχεσαι σε ένα γεύμα του οποίου η ατζέντα έχει τεθεί από την άλλη πλευρά και εσύ δεν την απορρίπτεις εκ των προτέρων, τότε δεν γίνεσαι πειστικός.

Εάν λοιπόν οι Τούρκοι λένε την αλήθεια και τέθηκαν αυτά τα θέματα σε μία διήμερη συνάντηση κορυφής, τότε ο Μητσοτάκης έχει διαπράξει ένα σοβαρότατο εθνικό ολίσθημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ