Σοκάρει η εμφάνιση του Μητσοτακη στο γευμα με τον Ερντογαν ενώ ελεγε πως ποτε δεν θα εκπροσωπήσει την χώρας μας χωρίς να φοράει γραβατα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποτε ο Κυριακος Μητσοτακης κατακεραυνωνε τον Αλεξη Τσιπρα που εμφανιζόταν σε διεθνείς συναντησεις χωρίς γραβάτα εκπροσωπώντας την χώρα μας και τόνιζε πως ο ίδιος δεν θα κανει ποτε το ιδιο.

Χθες όμως τον ειδαμε να τρώει με τον Ερντογαν εκπροσωπώντας την Ελλάδα με μενού το Αιγαίο, χαλαρός και χωρίς γραβάτα. Ξεχασε δηλαδή όσα υποστήριζε τόσα χρόνια; Άλλαξε τα πιστεύω του; Χαρακτηριστικό ειναι το απόσπασμα απο συνεντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολαου που μίλαγε για το πρωτόκολλο της γραβάτας.

F9A16AA5 A8E8 404A BE51 A6B638B1F530

Και όλα αυτά σε μια συνάντηση με σκοτεινό παρασκήνιο.

Η ελληνική πλευρά ισχυρίζεται ότι το κύριο θέμα στην συνάντηση ήταν τα γεγονότα στην Ουκρανία. Δεκτόν. Είναι αυτονόητο ότι το ΝΑΤΟ ήθελε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να φανεί η σύμπνοια της νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας. Φαίνεται όμως ότι η εντολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν να πάει στην Κωσταντινούπολη και να παρατήσει το πρόβατο επί σφαγή. Να μην θέσει κανένα θέμα που θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν.

Δυστυχώς φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης υπάκουσε. Ανέχθηκε τις τουρκικές προκλήσεις όπως αυτές εκφράστηκαν διά στόματος Ομέρ Τσελίκ πριν την συνάντηση, ανέχεται τους τουρκικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί εκφράζονται από τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως η Γενί Σαφάκ. Η οποία επαναλαμβάνει ότι στην συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό ετέθη θέμα Αιγαίου και μειονότητας. Όπως επίσης και το θέμα της μετανάστευσης, δηλαδή επανέλαβαν τις άθλιες τουρκικές συκοφαντίες περί βασανισμού και δολοφονίας μεταναστών από το ελληνικό κράτος.

Ο κύριος Μητσοτάκης, εξακολουθεί να σιωπά. Το ερώτημα λοιπόν στο οποίο πρέπει να απαντήσει είναι απλό. Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις μας, όπως έκανε ο Νίκος Δένδιας μέσα στην Τουρκία ενώπιον του ομολόγου του; Όπως είχε κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα;

Εάν δεν το έκανε, πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό γιατί επέτρεψε στην Τουρκία να εκφράσει επίσημα πλέον τις επιθετικές τις βλέψεις, γεγονός που αποτελεί ένα εξαιρετικά άσχημο τετελεσμένο για την συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ