Παγκόσμια Τράπεζα: «Μην αποθηκεύετε τρόφιμα και βενζίνη»

Σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια θα διαθέσει η Παγκόσμια Τράπεζα ως επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, με σκοπό να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα είχε εγκριθεί η εκταμίευση άλλων 723 εκατομμυρίων δολαρίων. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος ενός πακέτου στήριξης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει για την Ουκρανία τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας προειδοποίησε ιδιώτες και επιχειρήσεις να μην αποθηκεύουν τρόφιμα και βενζίνη παρά την άνοδο των τιμών που προκάλεσαν η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία και οι μαζικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Washington Post, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομική παραγωγή από ό,τι ο ίδιος ο πόλεμος.

Σημείωσε ότι αναμένει μια σθεναρή ανταπόκριση από παραγωγούς σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να αυξήσουν τις προμήθειες όταν χρειάζεται και συμπλήρωσε ότι δεν βλέπει καμία ανάγκη να συγκεντρώνονται αποθέματα σε κουζίνες σπιτιών και εστιατόρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ