Κεραυνοί Πολάκη κατά Πλεύρη: Σε 6 μήνες διπλασιάστηκαν οι νεκροί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το έγγραφο αυτό αποτελεί μια “βόμβα” και είναι η πλήρης καταστροφή όλου του αφηγήματος της επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας από μεριάς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ΑΕ» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο, ο Παύλος Πολάκης βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας στον Νίκο Ξυδάκη εξήγησε πως «Αυτό το έγγραφο το ετοίμασε ο ΕΟΔΥ στα πλαίσια της ετοιμασίας της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2021.».

Όπως είπε «Η απάντηση δόθηκε τέσσερις μήνες μετά. Αυτό το έγγραφο που συντάχτηκε από το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ έλεγε πολύ συγκεκριμένα ότι: από την αρχή της πανδημίας πριν από δύο χρόνια τον Μάρτιο 2020 μέχρι και την 1η Μαρτίου του 2022 πέθαναν εκτός ΜΕΘ εντός ή εκτός νοσοκομείου 16.519 άνθρωποι και δεύτερον ότι ο μέσος χρόνος αναμονής των διασωληνωμένων ασθενών προκειμένου να βρουν κλίνη ΜΕΘ ήταν 4,7 μέρες. Πέντε μέρες σχεδόν ο μέσος όρος.».

Εξήγησε πως «Αυτό το συντριπτικό στοιχείο το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ούτε Πρωτοβάθμια έφτιαξε, ούτε το ΕΣΥ ενίσχυσε, ούτε τις φαρμακευτικές θεραπείες χρησιμοποίησε, ούτε βοήθεια στους ανθρώπους στο σπίτι έδωσε, ούτε τις ΜΕΘ – που όλα τα “πετσωμένα” ΜΜΕ μας λένε ότι τις διπλασιάσανε – έφτιαξε».

Τόνισε πως «Το είχε στα χέρια του ο Πλεύρης, το απέκρυψε, τόλμησε να πει από το βήμα της Βουλής ότι ο χρόνος αναμονής διασωληνωμένου είναι 30 ώρες και μας κουνούσε και το δάχτυλο ότι έφτιαξε ΜΕΘ, όταν αποδεικνύεται με αυτό το χαρτί ότι 16.500 στους 25.700 που είχαν πεθάνει μέχρι 1η Μαρτίου, έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ.

Και βέβαια αυτό είναι η πλήρης επιβεβαίωση αυτών των οποίων έλεγα και φώναζα από τον Μάιο του 2021, που τότε είχαμε 12.000 νεκρούς περίπου… οι 8.000 ήταν εκτός ΜΕΘ και τότε δεν μας πίστευε κανένας γιατί υπήρχε η ομοβροντία των ΜΜΕ που λιβάνιζε τον Μητσοτάκη από πάνω μέχρι κάτω πρωί – βράδυ και το Υπουργείο Υγείας, και μίλαγε για επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και ο Πλεύρης, ο οποίος χθες έβγαλε μια απάντηση που ήταν μια μπούρδα και μισή, γιατί προφανώς έχασε την ψυχραιμία του βλέποντας να αποκαλύπτεται ένα έγγραφο που προσπάθησε να καλύψει.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2021 που ανέλαβε ο κ. Πλεύρης είχαμε 13.747 σήμερα φτάσαμε τους 26.650 δηλαδή έχουμε 13.000 θανάτους τους τελευταίους εξίμισι μήνες, από τους 24 που διαρκεί η πανδημία, καταλαβαίνετε το μέγεθος της αποτυχημένης διαχείρισης που έχει συμβεί σε αυτήν την χώρα;» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

Πηγή: avgi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ