Χαμός με το αποκαλυπτικό βιντεο που ανέβασε ο Μάκης Τριανταφυλλοπουλος για τον Έλληνα πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεο χτύπημα απο τον Μακη Τριανταφυλλόπουλο στο διαδίκτυο που ανέβασε βιντεο με παλιότερες δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Μπορεί να βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό οφείλετε όμως να παραδεχτείτε ότι είχε άποψη για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου. Ειδικά προς τους συνανθρώπους μας. Τον Πατριάρχη και τον πρόεδρο Ερντογαν… #COVID19 #mitsotakis #Ερντογαν

Και δεν σταμάτησε σε αυτο αλλα ανέβασε και ένα άρθρο για την αισχροκέρδεια στην χώρα μας σχολιάζοντας το όμως με την ατάκα: Είπαμε ενα είναι το σύνθημα:#supermarket_klopi_stop που παραπέμπει στο γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό….

Το απόθεμα στη δεξαμενή καυσίμων του βενζινάδικου δεν λέει να εξαντληθεί. Προφανώς, ο έμπορος και ιδιοκτήτης έχει φροντίσει να αγοράσει από τον προμηθευτή του μια μεγάλη ποσότητα. Τιμολογήθηκε στην τιμή που ίσχυε τότε κατά την παραγγελία ή κατά την παράδοση και πληρώθηκε. Ενδεχομένως χωρίς όλη η ποσότητα να καλύπτεται με παραστατικά.

Στο ίδιο βενζινάδικο ο πελάτης, δηλαδή ο μέσος Έλληνας καταναλωτής, ό,τι και να συμβεί, όπως και να τα φέρει η ζωή, θα πληρώσει το λίτρο της βενζίνης στην τρέχουσα τιμή. Σε αυτήν που ισχύει την ημέρα κατά την οποία γεμίζει το ντεπόζιτό του. Η τρέχουσα τιμή απέχει παρασάγγας από εκείνη στην οποία τιμολογήθηκε το απόθεμα του εμπόρου. Προς τα πάνω, βέβαια. Το έσοδο είναι, δηλαδή, υπέρογκο. Αυτό δεν λέγεται εμπορικό δαιμόνιο του Έλληνα. Ούτε εμπορική μαγκιά. Αυτό αποκαλείται απλά και ξάστερα αισχροκέρδεια.

Μήπως την ίδια τακτική δεν ακολουθεί και ο Μεγαλομπακάλης; Μήπως και αυτός δεν στοκάρει όταν πρέπει και όταν οι τιμές είναι χαμηλές, αναμένοντας τη «θαυματουργή» ανατίμηση; Άλλωστε ξέρει αυτός να «διαβάζει» τα σημάδια ώστε να είναι έτοιμος όταν όλες οι συνθήκες θα επιτρέψουν την αύξηση των τιμών. Τότε τα 50 εκατομμύρια ευρώ σε στοκ γίνονται 55 και 60 μέσα σε λίγες ώρες. Αυτός όμως ο έμπειρος μεγαλομπακάλης τα έχει αγοράσει σε παρελθόντα χρόνο. Αντίθετα, ο πελάτης, ο αφελής Έλληνας εργαζόμενος θα πληρώσει το τίμημα σε χρόνο ενεστώτα, με τις νέες τιμές, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ