Δείτε live στις 19:00 το διαγγελμα του Κυριακου Μητσοτακη – Ειναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα κανει διαγγελμα για την ακρίβεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν είχαν χιούμορ τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα θα εβγαζαν ανακοινώσεις πριν το διαγγελμα του πρωθυπουργού που θα πρότειναν στους πολίτες να κρατάνε μικρό καλάθι.

Σε λίγη ωρα ο πρωθυπουργός θα γράψει ιστορία οπως ο Τρικουπης με το δυστυχώς επτωχεύσαμε και ο Γιώργος Παπανδρέου με το Καστελλόριζο. Η ιστορία θα γράψει τον Κυριακο Μητσοτακη σαν τον πρωτο πρωθυπουργό που έκανε διαγγελμα για την ακριβεια.

Ήδη ο Οικονομου, ( και ο δημοσιογράφος του Σκαι αλλα και ο Κυεβρνητικος εκπρόσωπος) προετοίμασε το έδαφος για όσα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Μιλησε για τρείς άξονες αναφορικά με τον προσανατολισμό των νέων μέτρων στήριξης, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ:

Οι παρεμβάσεις θα είναι σε τρία επίπεδα. Θα υπάρχει ενίσχυση -άλλωστε το έχει προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός- που θα αφορά κυρίως συμπολίτες μας που είναι πιο αδύναμοι οικονομικά. Θα δούμε πού θα φτάσει και μέχρι ποιους θα αφορά.

Υπάρχει η δεύτερη κατηγορία, που είναι οριζόντια και αφορά την ενίσχυση σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, η οποία συνεχίζεται και θα ενισχυθεί. Θα είναι οριζόντια. Θα αφορά τους πάντες. Θα αφορά νοικοκυριά, θα αφορά επιχειρήσεις, θα αφορά αγρότες» σημείωσε ο κ. Οικονόμου, ενώ «η τρίτη παρέμβαση, αφορά στα καύσιμα που χωρίς πολύπλοκες και πολύ δύσκολες διαδικασίες, θα πληρώνουμε, τιμή μικρότερη από αυτή που αναγράφεται στην αντλία, όχι οριζόντια, όχι όλοι, αλλά πάντως πολλοί. Χωρίς αμφιβολία θα αφορά περισσότερους.

Υ.Γ. Καλό Κουράγιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ