NATO και HΠΑ έχουν στείλει S-300 στην Ουκρανία – Ρωσικό ΜΜΕ: Σας είχαμε προειδοποιήσει ποιες είναι οι συνέπειες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Σύμφωνα με τον αμυντικό συντάκτη Jim Sciutto, η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη περαιτέρω αμυντική ενίσχυση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με επιπρόσθετα οπλικά συστήματα.

Ο συντάκτης του CNN αναφέρει πως η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να σταλούν αντιαεροπορικά συστήματα μέσου και μεγάλου βεληνεκούς στις Ουκρανικές ΈΔ. Η απόφαση αφορά αντιαεροπορικά συστήματα ανατολικής προέλευσης που υπηρετούν σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα πρόκειται για οπλικά συστήματα 9K33 Osa (SA-8), S-300 (SA-10 Grumble και SA–12) καθώς και 9K34 Strela-3 (SA-14 Gremlin).

Μάλιστα ο δημοσιογράφος αναφέρει πως συστήματα αεράμυνας S-300 έχουν ήδη σταλεί στην Ουκρανία.

Mάλιστα Ρωσικό ΜΜΕ αναφέρει: ”Νωρίτερα, η Ρωσία προειδοποίησε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για τις συνέπειες της παροχής διαφόρων τύπων όπλων στην Ουκρανία, αλλά, προφανώς, η Συμμαχία αποφάσισε να κλιμακώσει την κατάσταση, πιστεύοντας ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια βήματα.

Επιβεβαίωση Directus.gr-Τι αναφέραμε χθες:

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εργάζεται για να προσδιορίσει ποιες χώρες διαθέτουν σήμερα τα σοβιετικά συστήματα αεράμυνας S-300 και εξετάζει πώς θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία, ανέφεραν πηγές.

Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, ανέφερε στο CNN τη Δευτέρα, ότι το Κογκρέσο είχε λύσει αυτό το πρόβλημα για τον Λευκό Οίκο όταν ψήφισε ένα νομοσχέδιο δαπανών 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το πακέτο περιελάμβανε περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρήματα για την αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης συμμάχων και εταίρων που έχουν παραδώσει όπλα στην Ουκρανία από τα δικά τους αποθέματα.

«Εκεί πρέπει να παροτρύνουμε τη διοίκηση να συνεργαστεί με συμμάχους και εταίρους, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά ενδεχομένως σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι σε θέση να παραδώσουν περισσότερα όπλα όπως το S-300 ή άλλα προηγμένα συστήματα αεράμυνας που μπορούμε συνεργάζονται για να συμπληρώσουν τις δικές τους δυνατότητες», πρόσθεσε ο βοηθός.

Δημοκρατικός Γερουσιαστής ανέφερε τα εξής: “Τα όπλα που θα έχουν πραγματικά σημασία για τους Ουκρανούς είναι οι S-300, οι SAM (πύραυλοι εδάφους-αέρος) και τα drones. Το Υπουργείο Άμυνας εξετάζει τρόπους για να τα πάρει από συμμάχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ