Συντετριμμένος ο Γιώργος Παπανδρέου με τον θάνατο της Ελσας Παπαδημητριου – Το φορτισμένο συναισθηματικά μήνυμα του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Έλσα Παπαδημητρίου, που είχα την τύχη να γνωρίσω από πολύ νέος, υπήρξε μια χαρισματική προσωπικότητα, επιστήμονας και πολιτικός, που διέγραψε τη δική της διακριτή πορεία στην πολιτική ζωή του τόπου.

Συνεπής πάντα με τις αρχές και τις αξίες της, πολιτεύθηκε με σθένος, χωρίς να περιχαρακωθεί στα όρια που έθεταν οι κομματικές της επιλογές.

Πορεύθηκε πάντα με παρρησία στις τάξεις των καινοτόμων πολιτικών, και κατανόησε έγκαιρα τη σημασία και την ανάγκη συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Στην οικογένειά της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ποια ήταν η Ελσα Παπαδημητριου

Η Έλσα Παπαδημητρίου είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα τον Ιουνίου του 2011 οταν διαγράφηκε απο τη ΝΔ του Αντωνη Σαμαρα εξαιτίας της απόφασής της να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σε αντίθεση με την αρνητική στάση των υπόλοιπων βουλευτών της ΝΔ. Μια διαγραφή εντελώς άδικη καθως 5 μήνες αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς ειπε ναι σε όλα, στηρίζοντας την κυβερνηση Παπαδημου.

Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου που είχε οικογενειακή φιλική σχέση με την Ελσα Παπαδημητριου και υπήρξε και μπειμπι σίτερ του οταν ήταν μικρός την είχε προτείνει για πρωθυπουργό οταν συζητιόταν ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδημου.

Γεννηεμνη στο Ναύπλιο, σπουδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. Την περίοδο 1968-1970, εργάστηκε ως επιμελήτρια του ΕΜΠ.

Από το 1990 έως το 1992, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το διάστημα 1992-1993, υπήρξε Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Ήταν συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας – Τουρκίας. Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη ΝΔ στις εκλογές του 1993, και επανεξελέγη στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας το 2011.

Η κηδεία της θα γίνει στο Ναύπλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ