Επίδομα βενζίνης: Πως θα πάρετε την χρυσή κάρτα καυσίμων των 50 ευρώ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην μειώσει τους φόρους, αλλά να μοιράσει επιδόματα «ασπιρίνες» ώστε να αντιμετωπίσει τις εκρηκτικές αυξήσεις και τις υπέρογκες ανατιμήσεις.

Ήδη, οι αντιδράσεις των πολιτών είναι έντονες, καθώς μιλούν για «κοροϊδία» και «ψευτο-μέτρα» σε μια περίοδο που η κοινωνία έχει ανάγκη όσο ποτέ την ουσιαστική συμβολή του κράτους στην αντιμετώπιση της βαθιάς κρίσης. Επίδομα καυσίμων, έκτακτο επίδομα Πάσχα και επιδότηση ρεύματος αποτελούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των μέτρων στήριξης.

Όσα πρέπει να ξέρετε για την κάρτα καυσίμων

θα είναι ηλεκτρονική
θα χορηγηθεί τον Απρίλιο
σε φορολογούμενους με εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ (εισοδήματα 2020)
επιδότηση έως 40 ευρώ και ειδικά αν είναι κάτοικοι νησιού 50 ευρώ για να αγοράσουν βενζίνη
τα ποσά για τις μοτοσυκλέτες είναι αντίστοιχα 30-35 ευρώ
τα ποσά αφορούν σε τρεις μήνες, δηλαδή Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο
Την επιδότηση δικαιούνται φυσικά πρόσωπα (και ελεύθεροι επαγγελματίες), αφορά αυτοκίνητα ασφαλισμένα για τα οποία έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να είναι συνιδιοκτήτες (ένας μόνον για κάθε αυτοκίνητο) ή έχουν αυτοκίνητο με leasing. Κάθε φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει ένα όχημα και κάθε όχημα θα δηλώνεται από ένα μόνον πρόσωπο.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Πώς θα την λάβετε

Για την λήψη της κάρτας, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώσει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση. Η επιδότηση υπολογίστηκε για αγορές 60 λίτρα καυσίμων μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Σύνολο περί τα 40 ευρώ. Δηλαδή 0,22 ευρώ επί 180 λίτρα ίσον 39,60 ευρώ. Οι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών θα επιδοτηθούν με 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα βενζίνης).

Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών, η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή. Το ύψος της ανωτέρω επιδότησης υπολογίζεται σε 130 εκατ. ευρώ. Επιδότηση ωστόσο, δίνεται και στην τιμή πώλησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) για τον Απρίλιο. Η επιδότηση αφορά 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, έτσι ώστε το όφελος στην τελική τιμή (συνυπολογίζοντας τον ΦΠΑ) να ανέλθει σε 15 λεπτά το λίτρο. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται η τελική τιμή πώλησης diesel να μειωθεί, με βάση τις σημερινές τιμές από 2 σε 1,85 ευρώ το λίτρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ