Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Μάγεψε τους ευρωπαίους ηγέτες με τις γκριμάτσες του ο Κυριάκος! Το επιφώνημα θαυμασμού του Μάριο Ντράγκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο ευτράπελο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης των τεσσάρων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στη Ρώμη, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης επειδή είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Η σύνδεση του διαδικτύου δεν ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα οι Μάριο Ντράγκι, Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα να παρακολουθήσουν το «παγωμένο» χαμόγελο του πρωθυπουργού αλλά και περίεργες γκριμάτσες του, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έκανε νοήματα σε κάποιον που βρισκόταν μπροστά του για… άγνωστους λόγους.

Σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τέσσερις πρωθυπουργοί μίλησαν για τις συνέπειες εισβολής στην Ουκρανία, τις συνακόλουθες ανατιμήσεις και τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στην ενέργεια.«Κοινή μας πεποίθηση είναι πως η αντιμετώπιση μιας τέτοιας πρόκλησης, απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή απάντηση. Απαιτούνται δράσεις που θα προφυλάσσουν τις κοινωνίες μας τουλάχιστον ως το τέλος του πολέμου. Καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Οι τέσσερις χώρες συμφωνήσαμε πως οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνο εθνικές. Πρέπει να υπάρξουν εναρμονισμένες ευρωπαϊκές απαντήσεις στην κερδοσκοπία. Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να παρουμε αποφάσεις, άμεσα. Να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο στην οικονομία. Να δώσουμε έμφαση στις διασυνδέσεις και στο LNG. Να επενδύσουμε στις διασυνδέσεις μας με την Αφρικανική Ήπειρο. Επίσης, στην εξοικονόμηση. Η ενεργειακή κρίση μπορεί να ξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Τα γεγονότα στην Ουκρανία υπογραμμίζουν την ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας στην Ευρώπη, την αύξηση των στρατιωτικών μας δαπανών και πως αυτές θα αντιμετωπιστούν στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, καθώς είναι σαφές πως θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ