Ο Κώστας Βαξεβανης αποκαλύπτει την σοκαριστική απάντηση του πρωθυπουργού οταν του ζητήθηκε να φορολογηθούν για τα υπερκέρδη τους οι 4 εταιρείες παραγωγής ενέργειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του που συνοδεύει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, ο Κώστας Βαξεβανης επισημαίνει:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ στο Documento. Η ΡΑΕ έκανε πρόταση στο Μητσοτάκη να φορολογηθούν οι 4 εταιρείες παραγωγής ενέργειας γιατί βγάζουν υπερκέρδη από τον καθορισμό της τιμής του ρεύματος με βάση την ακριβότερη παραγωγή (φυσικό αέριο). Μαντέψτε τι είπε ο Μητσοτάκης; Θα πληρώσεις εσύ

Σύμφωνα με τον Κωστα Βαξεβάνη ο πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτακης επέλεξε να γονατίσει τα Ελληνικά Νοικοκυρια για να μην φορολογήσει 4 μεγαλοεταιρείες.

Μέσω της ΔΕΗ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει μια τεράστια κλοπή σε βάρος των πολιτών. Θα πληρώσει ο ελληνικός λαός λογαριασμό ρεύματος τρεις και τέσσερις φορές απάνω, για να καλυφθούν οι εξωφρενικά μεγάλοι μισθοί των γαλάζιων μετακλητών και των golden boys που διόρισε ο Μητσοτάκης.

https://twitter.com/leftsideris/status/1505085507931459586?s=21

Ενώ σε άλλη του ανάρτηση ο Κώστας Βαξεβανης τονίζει:

Στην Ιταλία το Κράτος θα έχει λόγο σε πωλήσεις στρατηγικής σημασίας και θα μπορεί να μπλοκάρει ιδιωτικοποιήσεις για το δημόσιο συμφέρον. Στη Γαλλία ο Μακρόν επαναφέρει το Δημόσιο στη γαλλική ΔΕΗ. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης ξεπουλάει. Γιατί άραγε; Τι κερδίζει;

Ενώ το άρθρο το οποιο επισυνάπτει με τίτλο, Reuters: Η Ιταλία επεκτείνει τη δυνατότητα του κράτους να εμποδίζει εξαγορές σε τομείς-κλειδιά, αναφέρει:

Η Ιταλία λαμβάνει μέτρα ώστε το κράτος να έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει επιχειρηματικές συμφωνίες και εξαγορές σε κλάδους που κρίνονται στρατηγικής σημασίας για το εθνικό συμφέρον, με βάση προσχέδιο προεδρικού διατάγματος που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters την Παρασκευή.

Το διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει εντός της ημέρας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, επεκτείνει τη “χρυσή εξουσία” της κυβέρνησης να μπλοκάρει εξαγορές και άλλες εμπορικές συμφωνίες σε τομείς όπως τα δίκτυα 5G και η τεχνολογία cloud.

Οι εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους κλάδους θα πρέπει πλέον να υποβάλλουν πολύ λεπτομερέστερες ενημερώσεις προς τις κρατικές αρχές για προτεινόμενες εξαγορές και εμπορικές συμφωνίες, τονίζει το Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ