Ποιόν να πιστέψεις την ουκρανική κυβέρνηση ή το τάγμα AZOV για την τύχη εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την κατάσταση μιας από τις βασικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας – του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη.

AZOV STEEL PLANT 1

Αργά την Παρασκευή, ένας κυβερνητικός σύμβουλος ανέφερε ότι το εργοστάσιο βρισκόταν στα χέρια της Ρωσίας μετά από συνεχιζόμενες μάχες με τα ουκρανικά στρατεύματα για τον έλεγχο της παραθαλάσσιας τοποθεσίας.

Αλλά σε μια ενημέρωση το Σάββατο, το τάγμα Αζόφ, το οποίο έχει μεγάλη παρουσία στη Μαριούπολη, είπε ότι το εργοστάσιο παρέμεινε στα χέρια τους. «Ο εχθρός δεν έχει φτάσει τόσο μακριά στην πόλη. Το ουκρανικό ναυτικό, μαζί με το τάγμα του Αζόφ, μαζί με την αστυνομία, συνεχίζουν να υπερασπίζονται την πόλη και τους πολίτες της», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση το μέλος του τάγματος Vladislav Sobolievskyi.

«Σήμερα το εργοστάσιο της Azov Steel είναι υπό τον έλεγχό μας. Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ολόκληρη την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου, αλλά ο εχθρός δεν έχει βάλει τα χέρια του στο εργοστάσιό μας»

Το γιγάντιο χαλυβουργείο βρίσκεται αμέσως ανατολικά του κέντρου της Μαριούπολης. Η απώλεια του ελέγχου της εγκατάστασης από τις ρωσικές δυνάμεις θα ήταν μια τεράστια οπισθοδρόμηση στις προσπάθειες της Ουκρανίας να παραμείνουν στην πόλη.

cnn.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ