Σάλος με την τριτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου: Ποια πολιτικά πρόσωπα εχουν χάσει τον υπνο τους με τα μυστικά που κρύβει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ύπαρξη αυτών των στοιχείων για τραπεζικές θυρίδες ή και για άλλες ύποπτες συναλλαγές με εμπλοκή και άλλων προσώπων σε «μυστικό αρχείο» του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Φωτογραφίες και παραστατικά για τραπεζικές θυρίδες σε πιστωτικό ίδρυμα του εξωτερικού οι οποίες ανήκουν σε τρία «σημαίνοντα» πολιτικά πρόσωπα φαίνεται να επισυνάπτονται και να συνοδεύουν – όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – την πολυσυζητημένη τρίτη διαθήκη του αποβιώσαντος πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στο εν λόγω χειρόγραφο έκτασης περίπου 15 σελίδων ο υπουργός φέρεται να αναφέρεται με σαφή τρόπο στην εμπλοκή και άλλων προσώπων στις μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια των υποβρυχίων Ferrostal και του οπλικού συστήματος TOR M1. Παρουσιάζοντας οπτικό υλικό αλλά και ηχογραφημένες συνομιλίες για παράνομες συνεννοήσεις και παράδοση χρηματικών ποσών σε ιδιωτικές συναντήσεις.

Με συμπληρωματικούς ισχυρισμούς ότι τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα προκαλέσουν «πολιτικό σεισμό», αφού αφορούν πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής τα οποία δεν είχαν μνημονευθεί μέχρι τώρα στην υπόθεση με τις μίζες για τα οπλικά συστήματα. Χωρίς όμως να προσδιορίζεται πότε τελικώς θα ανοίξει η συγκεκριμένη διαθήκη, αφού θα συνεκτιμηθούν αρκετά δεδομένα λόγω των μνημονευόμενων «παρενεργειών» της.

Σημειώνεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2012 με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και ότι πήρε μίζες πολλών εκατομμυρίων από εξοπλιστικά προγράμματα.

Τον Οκτώβριο του 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή του να μειώνεται αργότερα σε 19 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2018 είχε αποφυλακιστεί λόγω προβλημάτων υγείας και απεβίωσε τον Αύγουστο του 2021. Το αναμενόμενο χειρόγραφο φέρεται να έχει συνταχθεί στα τέλη του 2019, ενώ ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει ηχογραφήσει και εκατοντάδες μηνύματα όπου αναλύει το παρασκήνιο πολλών συναλλαγών που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στην πρώτη διαθήκη του πρώην υπουργού που φέρεται να συντάχθηκε τον Ιούνιο του 2019 και δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου ρυθμίζονταν ζητήματα του ιστορικού αρχείου του, το 70% του οποίου κληρονομείται από τον 15χρονο σήμερα γιο του Ακη Τσοχατζόπουλου και το 30% από τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει περιουσιακά στοιχεία ύστερα από τις δεσμεύσεις λόγω του γνωστού σκανδάλου.

Η δεύτερη διαθήκη εμφανίστηκε προ μερικών ημερών και σε αυτήν, ανάμεσα στα άλλα, ο πρώην υπουργός σημειώνει: «Τα ξέρω όλα, τους γνωρίζω όλους, αλλά πάνω απ’ όλα μισώ την περίοδο 2010-2019. Αηδιάζω μόνο, μόνο αηδία, αηδία γιατί ξένες και ντόπιες πολιτικές δυνάμεις επιχείρησαν, στόχευσαν στην εξαθλίωση, την καταστροφή μας. Ξέρω ότι θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς τύψεις αλλά πολύ πικραμένος. Δεν εξαπάτησα κανέναν αλλά εξαπατήθηκα. Δεν αδίκησα κανέναν παρά μόνο τη σύζυγό μου και τον γιο μου».

Οπως σημειώνει ο δικηγόρος Αθηνών κ. Νίκος Αλεξανδρής που εκπροσωπεί την κυρία Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του πρώην υπουργού, «η δεύτερη διαθήκη είναι μια κατάθεση ψυχής, αναφέρει τον λόγο που αποκληρώνει τους συγγενείς του και αναφέρει χαρακτηριστικά πως όταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν είχε χρήματα τον πέταξαν σαν σκουπίδι».

Σημειώνεται ότι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ύπαρξη αυτών των στοιχείων για τραπεζικές θυρίδες ή και για άλλες ύποπτες συναλλαγές με εμπλοκή και άλλων προσώπων σε «μυστικό αρχείο» του Ακη Τσοχατζόπουλου. Και αυτό γιατί προ δεκαετίας είχαν γίνει αλλεπάλληλοι εξονυχιστικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. στην κατοικία και στο γραφείο του πρώην υπουργού και είχαν κατασχεθεί σειρά εγγράφων που εντάχθηκαν στη δικογραφία της υπόθεσης.

Επίσης τότε κατασχέθηκε και το περιβόητο ημερολόγιο του αποθανόντος πολιτικού, όπως και σημειώματά του όπου φαίνεται να απαιτούσε από πρώην συνεργάτη του την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών που του χρωστούσε. Χωρίς ωστόσο να βρεθεί οτιδήποτε που αφορά τις θυρίδες άλλων πολιτικών προσώπων τις οποίες φέρεται να «αποκαλύπτει» μετά θάνατον ο πρώην υπουργός.

Σημειώνεται ωστόσο ότι τον Οκτώβριο του 2010 είχε κλαπεί ένα σημαντικό τμήμα του αρχείου του Ακη Τσοχατζόπουλου από έναν ιδιώτη (κατηγορήθηκε για ληστεία στη Βόρεια Πελοπόννησο και αποφυλακίστηκε προσφάτως) τον οποίο φέρεται να είχε «προσλάβει» ως συνοδό ασφαλείας ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κλεμμένο τμήμα του αρχείου υπήρχε σειρά εγγράφων με άγνωστους λογαριασμούς του Α. Τσοχατζόπουλου σε αυστριακές, γερμανικές και ελβετικές τράπεζες, τα αναζητούμενα κλειδιά τραπεζικής θυρίδας στην ελβετική τράπεζα UBS, στοιχεία συναλλαγών στην ίδια τράπεζα κ.λπ. Τέλος, ο πρώην υπουργός είχε κατορθώσει μετά την αποφυλάκισή του να επανακτήσει τμήμα του εν λόγω «κλεμμένου αρχείου».

newpost.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ