Η αναφορά του Νίκου Δένδια για τις πρόωρες εκλογές σήμανε συναγερμό στα κομματικά επιτελεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρές διαφοροποιήσεις που όμως δεν προβλήθηκαν
Δύο εξαιρετικά σημαντικές διαφοροποιήσεις από τον πρωθυπουργό εξέφρασε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση. Ήταν μάλιστα τόσο διακριτές, που παραδόξως αντί να προβληθούν, εξαφανίστηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ.

Η πρώτη διαφοροποίηση του έχει να κάνει με το ενδεχόμενο διενέργεια πρόωρων εκλογών, σενάριο το οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά. Αντίθετα, ο Νίκος Δένδιας το άφησε ορθάνοιχτο, περιγράφοντας μάλιστα και την αφορμή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τυχόν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες:

«Από εκεί και πέρα, αν υπάρξει κάτι το απολύτως έκτακτο το οποίο επιβάλει να εκφράσει την άποψή της η ελληνική κοινωνία πριν γίνει μία επιλογή, νομίζω θα ήταν αντιθέτως αντισυνταγματικό να μη ζητηθεί η άποψη της».

Η αναφορά του Νίκου Δένδια μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν παραπέμπει, αφού στις πολλαπλές κρίσεις που μαστίζουν την χώρα, έρχονται να προστεθούν και οι συνέπειες του Ουκρανικού.

Διακομματική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα

Ο υπουργός εξωτερικών σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό ο οποίος λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις και έπειτα ενημερώνει τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, έθεσε ξεκάθαρα την σημασία της διακομματικής συνεννόησης η οποία θα πρέπει να γίνεται «άτυπα, καθαρά, για να μπορεί να λέει ο καθένας την άποψή του και να υλοποιούμε κοινούς εθνικούς στόχους».

«Δεν είμαστε ούτε πολύ μεγάλοι, ούτε πάρα πολλοί για να μπορούμε να έχουμε μεγάλες διαφορές μεταξύ μας. Ο ελληνισμός διχάστηκε ιστορικά για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και πάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά από αυτές τις αναφορές του υπουργείου εξωτερικών, έχει σημάνει συναγερμός στα κομματικά επιτελεία. Όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της Ν.Δ.!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ