Αν ήμασταν μέλος του ΝΑΤΟ δεν θα είχε ξεκινήσει ο πόλεμος-Ζελένσκι στο CNN

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή στο CNN ότι εάν η χώρα του είχε γίνει δεκτή στη συμμαχία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου νωρίτερα, τότε η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει στη χώρα. 

«Αν ήμασταν μέλος του ΝΑΤΟ, δεν θα είχε ξεκινήσει πόλεμος. Θα ήθελα να λάβω εγγυήσεις ασφάλειας για τη χώρα μου, για τον λαό μου», είπε ο Ζελένσκι στον Fareed Zakaria του CNN στο «GPS», προσθέτοντας ότι ήταν ευγνώμων για τη βοήθεια που παρείχε το ΝΑΤΟ από την έναρξη της εισβολής.

«Εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι έτοιμα να μας δουν στη συμμαχία, τότε κάντε το αμέσως γιατί άνθρωποι πεθαίνουν σε καθημερινή βάση». Και συνέχισε, «Αλλά αν δεν είστε έτοιμοι να διατηρήσετε τις ζωές των ανθρώπων μας, αν θέλετε απλώς να μας δείτε να διασχίζουμε δύο κόσμους, αν θέλετε να μας δείτε σε αυτή την αμφίβολη θέση όπου δεν καταλαβαίνουμε αν μπορείτε να μας αποδεχτείτε ή όχι — δεν μπορείτε να μας βάλετε σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορείτε να μας αναγκάσετε να βρεθούμε σε αυτό το κενό».

«Τους ζήτησα προσωπικά να πουν ευθέως ότι θα σας δεχθούμε στο ΝΑΤΟ σε ένα ή δύο ή πέντε χρόνια, απλώς πείτε το άμεσα και ξεκάθαρα ή απλώς πείτε όχι», είπε ο Ζελένσκι. «Και η απάντηση ήταν πολύ σαφής, δεν πρόκειται να γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά δημόσια, οι πόρτες θα παραμείνουν ανοιχτές», είπε.

cnn.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ