Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Πρώην πρωθυπουργός Ρουμανίας: «Να μιλήσουμε για τα ρουμανικά εδάφη που κατέχει η Ουκρανία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντριάν Ναστάζε μιλώντας στην ειδική εκπομπή «Πόλεμος στην Ουκρανία» που μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι Gândul αναφέρθηκε στο ‘εδαφικό ζήτημα’.

Ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, είπε χαρακτηριστικά για την ‘ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών από την Ουκρανία’.

2A1AB76D FF0D 4B51 B0E9 10FFE298328C

«Λαμβάνοντας υπόψη το όλο παγκόσμιο πλαίσιο και την επανίδρυση των σφαιρών ισχύος και επιρροής στον παγκόσμιο χάρτη, είναι μια καλή στιγμή για να τεθεί στην ημερήσια διάταξη -μετά το τέλος του πολέμου- το θέμα των ρουμανικών εδαφών;», ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο.

«Το θέμα που σχετίζεται με τα ρουμανικά εδάφη που ανήκουν στην Ουκρανία πρέπει να επιβεβαιωθεί, πρέπει να ανακληθεί και να επανεισαχθεί στην ατζέντα μιας σχέσης με την Ουκρανία. Μόλις τελειώσει αυτή η σύγκρουση, η Ουκρανία θα βρεθεί σε μια λεπτή κατάσταση. (…)
Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα, να τα επιβεβαιώσουμε και σε αυτή τη βάση να διατηρήσουμε πιθανώς μια συγκεκριμένη κατάσταση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με την  Gândul.ro .

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ