Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα δεν είχε ούτε καν βίζα για να παει στη Ρωσια η οποια εκδόθηκε 10 μήνες μετά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται το ρεζιλίκι της ΕΡΤ με τον περίφημο ανταποκριτή της στη Μόσχα που τωρα αποκαλύπτεται πως δεν είχε καν βίζα για τη Ρωσια. Μάλιστα ο Αχιλλέας Πατσούκας εμφανίζεται να εργάζεται σε κυπριακό κανάλι αν και έχει δηλώσει αναρρωτική άδεια ή παραίτηση.

Τις πρωτοφανείς αυτές εικόνες ανοργανωσιάς και διάλυσης της κρατικης τηλεόρασης κατέγραψε ο Γιάννης Οικονόμου προσπαθώντας να δικαιολογήσει όσα έκανε η διοίκηση Ζούλα με τον δήθεν ανταποκριτή στην Μόσχα, ο οποίος έκανε ανταποκρίσεις από την Κυψέλη ή την Καλλιθέα!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασίας Γκαρά παραδέχθηκε ότι η διοίκηση Ζούλα γνώριζε ότι ο Αχιλλέας Πατσούκας ήταν στην Αθήνα και όχι στη Μόσχα και γι’ αυτό «υπήρξε ρητή οδηγία σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, να μην χρησιμοποιείται ο τίτλος “Μόσχα, απευθείας”».

«Ομολογήσατε ότι από τη στιγμή που φτάνετε στο σημεία να δώσουν ρητή εντολή και οδηγία ότι βρίσκεται στην Αθήνα, δείχνει ότι ξέρατε και συγκαλύπτεται. Αν αυτό δεν είναι επιχειρούμενη εξαπάτηση του ελληνικού λαού και των τηλεθεατών, τότε τί είναι;», τού επεσήμανε η Αν. Γκαρά, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΡΤ έγραφε ότι βρισκόταν στη Μόσχα.

«Εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι μετέδιδε το ρεπορτάζ από τη Μόσχα», απάντησε ο Γ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρξε πρόθεση παραπλάνησης του κοινού».
Ωστόσο, εκεί που τερμάτισε η λογική ήταν όταν ο Γ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ δεν είχε… ούτε βίζα για να πάει στη Ρωσία!

Εξακολουθεί να μην υπάρχει ανταποκριτής

«Δρομολόγησε την ανανέωση του διαβατηρίου του. Τον Μάρτιο του 2021 απέστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στη Ρωσία. Τον Απρίλιο ταξίδεψε στη Μόσχα μέχρι τον Μάιο. Η βίζα του χορηγήθηκε με πρωτοφανή καθυστέρηση 10 μηνών. Εντωμεταξύ πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει», είπε. «Ομολογήσατε μόλις ότι γνωρίζατε ότι υπάρχει πρόβλημα με την συνέπεια του συγκεκριμένου ανθρώπου, ώστε να κάνει ανταποκρίσεις από τη Μόσχα. Δεν προχωρήσατε σε αντικατάσταση του ανταποκριτή. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ανταποκριτής», απάντησε η Αν. Γκαρά και αποκάλυψε ότι ο «ανταποκριτής» της ΕΡΤ «αν και έχει δηλώσει αναρρωτική άδεια ή παραίτηση, εμφανίζεται να εργάζεται σε κυπριακό κανάλι»!

«Ως συμβασιούχος έργου δεν είναι υπόχρεος για αίτημα παράλληλης απασχόλησης για την εργασία του σε κυπριακό κανάλι», σχολίασε ο Γ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ