Τωρα: Εκγρηγορση στις αρχές για τα τρια αγγελούδια στην Πατρα – Πάμε για συλλήψεις που θα συγκλονίσουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τελική ευθεία της υπόθεσης-θρίλερ για τους αιφνίδιους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα έχει μπει η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Όλα συνηγορούν στο ότι η κάθε ημέρα αυτής της εβδομάδας που διανύουμε είναι κρισιμότερη από την προηγούμενη και στο τέλος αυτού του σκοτεινού τούνελ έχει αρχίσει να διαφαίνεται το φως.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρο Μπαλάσκα, η αστυνομία έχει καταλήξει σε συμπέρασμα για το τι συνέβη στην Μαλένα, την Ίριδα και την Τζωρτζίνα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η υπόθεση θα έχει διαλευκανθεί, με την ολοκλήρωση και το «δέσιμο» των αποδεικτικών στοιχείων!

«Όλη η Ελλάδα είναι παρά πόδας με την υπόθεση. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διαλευκανθεί. Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχεία και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

Θυμίζουμε ότι για τους θανάτους των τριών κοριτσιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος και η υπόθεση ερευνάται για – επιβεβαιωμένο σχεδόν- ασφυκτικό θάνατο για τα δύο πρώτα παιδιά, καθώς και για εγκεφαλοπάθεια.

Με τη σειρά του και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε ότι οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί με βάση τις ενδείξεις και περιμένουν τις αποδείξεις.

«Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών όταν καλούνται να εξιχνιάσουν κάποια περίπτωση αν είναι έγκλημα ή όχι, να ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή με ενδείξεις καταλήγουν στο τι έχει συμβεί. Περιμένουν τις αποδείξεις για να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ένοχο, αν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι. Έχουν καταλήξει ήδη στο τι έχει συμβεί με βάση συμπεριφορές κάποιου προσώπου και από τις μαρτυρίες των γιατρών, οι οποίοι βοήθησαν και έτσι κλήθηκε το ανθρωποκτονιών. Υπάρχουν οι profilers που μπορεί να σκιαγραφήσουν πώς συμπεριφέρεται κάποιος και αν έχει κάνει κάτι κακό», είπε στον ΣΚΑΙ.

«Είναι δεδομένο ότι κάποιος τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα στα παιδάκια»

Από νομικής πλευράς, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης εξέφρασε κάποιες απορίες για την υπόθεση:

«Είναι ευαίσθητο το θέμα και να έχουν βγει τόσες πληροφορίες και να μην έχουν επισπευσθεί οι διαδικασίες από την ιατροδικαστική κοινότητα και την αστυνομία; Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.Πώς είναι δυνατόν να έχει καταπιεί ένα παιδί γόπα, και να μην έχει παρέμβει η Εισαγγελία Ανηλίκων τότε; Είναι δεδομένο ότι κάποιος τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα στα παιδάκια».

Αντίστροφη μέτρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξετύλιγμα του κουβαριού θα γίνει με τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία ήταν το τελευταίο παιδί που απεβίωσε (από αδιευκρίνιστα αίτια) στις 29 Ιανουαρίου.

Ήδη οι Αρχές οδεύουν προς ολοκλήρωση και βρίσκονται στο στάδιο του συσχετισμού των ουσιών που εντοπίστηκαν στο παιδί με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος εξετάζει τη συγκεκριμένη περίπτωση, πιθανόν και αύριο να καταλήξει σε συμπέρασμα για το αν οι ουσίες είναι συμβατές με τη φαρμακευτική αγωγή και να προσδιορίσει την αιτία θανάτου.

Αν δεν υπάρξει συσχετισμός και κάποιες ουσίες θεωρηθούν «ξένες» με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί, ο έμπειρος ιατροδικαστής θα ενημερώσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας για να διερευνήσει άλλα ενδεχόμενα, πέρα από τα παθολογικά αίτια.

Για τη Μαλένα και την Ίριδα, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας αναμένουν τα ιατροδικαστικά πορίσματα, τα οποία σε συνδυασμό με τις καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, γονέων και συγγενών (κυρίως της θείας), θα δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη στα δύο παιδάκια. Αν αποκλειστούν τα παθολογικά αίτια, θα «τρέξουν» άμεσα εξελίξεις.

Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν σαφή αίσθηση για το τι κρύβεται πίσω από την τριάδα των θανάτων, μέσα από καταθέσεις και την αντιπαραβολή του υλικού από επίσημα έγγραφα. Φαίνεται, μάλιστα, ότι έχουν εστιάσει σε μαρτυρίες που εμφανίζουν αρκετές ανακολουθίες και αντιφάσεις όσον αφορά χρόνους και γεγονότα, κάτι που όμως κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό και είναι «μη ανακοινώσιμο»… Προς το παρόν.

Ιατροδικαστής Λέων: «Το τρίτο παιδί θα ξεκλειδώσει την υπόθεση»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων σε νέες του δηλώσεις εστίασε στην υπόθεση της Τζωρτζίνας και επεσήμανε πως υπάρχουν κοινά στοιχεία στους θανάτους των τριών κοριτσιών και όλα συνδέονται με την έλλειψη οξυγόνου…

Τα βασικά σενάρια είναι δύο και η 9χρονη θα «δείξει» ποιο από τα δύο ισχύει: Εγκληματική ενέργεια, ή κάτι πολύ σπάνιο παθολογικό: «Αν στο τρίτο παιδί απαντηθεί αυτό το ερώτημα, και στα άλλα δύο παιδιά θα λυθεί η όποια άλλη εκδοχή», σχολίασε ο κ.Λέων.

Για να προσθέσει: «Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών, από το τρίτο παιδί. Η ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Εκτιμώ ότι ο έμπειρος ιατροδικαστής, όταν λάβει αυτά τα αποτελέσματα θα δώσει στους αρμόδιους φορείς, στο Ανθρωποκτονιών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μια πρώτη εκτίμηση αιτίας θανάτου και στη συνέχεια, μέσα σε 10 μέρες, θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του».

Για τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού, ο κ.Λέων εκτίμησε: «Οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια, γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δεν ταιριάζει ούτε με τι ιατρικό ιστορικό ούτε με τα ευρήματα και δημιούργησαν μια επιτροπή που καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα -που ξαναλέω είναι σωστά- και να δώσει τις νέες αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα και βέβαια τα νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν έγινε η νεκροτομή».

Όσο για κοινά στοιχεία στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών (Μαλένα, Ίριδα); Ο κ.Λέων περιγράφει:

«Χαρακτηριστικά σας λέω έχουμε κυάνωση ονύχων, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, τραύματα στα έξω στόμια των αεροφόρων οδών, στη μύτη στο ένα παιδί, στο στόμα στο άλλο παιδί, κι έχουμε και δύο ευρήματα, ξεχωριστά μεν, τα οποία όμως παραπέμπουν στο ίδιο, δηλαδή κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο αλλοιώσεις ως υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο. Είναι συμβατά ευρήματα με έλλειψη οξυγόνου».

Κάτι είδε η Τζωρτζίνα;

Στις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για την υπόθεση, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει πως το πρωί του θανάτου της έξι μηνών Ίριδας, η αδελφή της Τζωρτζίνα κάτι είδε.

«Η Αστυνομία έχει συμπεράνει τι έγινε εκείνο το πρωί. Το πρωινό που έφυγε από την ζωή η Ίριδα. Η Τζωρτζίνα κάτι είδε εκείνο το πρωί. Είδε τη μητέρα της να φροντίζει την Ίριδα ή την είδε να κάνει κάτι άλλο; Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε έχει τα παρεπόμενά του. Είναι απαντημένα από τις αρχές αυτά. Δεν πρέπει να υπάρχει ανυπομονησία. Οι Αρχές σπεύδουν βραδέως γιατί δεν πρέπει να γίνει λάθος. Ήδη οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες έχουν απευθυνθεί σε νομικούς για τη σύνταξη της έκθεσης τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας Γιώργος Αναστασόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ