Λένε ψέματα για τον πρωθυπουργό! Δεν εμπνεύστηκε τον νόμο για τις εφημερίδες από τον Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε από τον Ερντογάν ούτε από τον Κιμ, ούτε από τον Πούτιν δεν εμπνεύστηκε ο Κυριακος Μητσοτακης τον νέο τυποκτονο νόμο που σχεδιάζει. Αλλα απο άλλες εποχές, του 1991.

Μιλαμε για ένα θέμα υψίστης σοβαρότητας και αφορά όλους τους εκδότες. Ακόμα και αυτούς που σήμερα κοιμούνται ήσυχοι και απολαμβάνουν τις συναλλαγές τους με την εξουσία. Δεν φοβούνται μήπως η κερκόπορτα που ανοίγουν τους καταπλακώσει στο εγγύς μέλλον; Άλλωστε ο σοφός λαός λέει πως όταν σκάβεις τον λάκκο του άλλου, πέφτεις μέσα…

Αλλωστε σύμφωνα με το σχεδιο του Κυριάκου οπως το εξήγησε άψογα ο Μάκης Βορίδης στο βήμα της Βουλής, στόχος της κυβέρνησης κατέστησαν (έτσι ξαφνικά) οι εκδότες των εφημερίδων και γι’ αυτό κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται σήμερα. Την ώρα που οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν έχουν ούτε καν υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών τους, οι εκδότες εφημερίδων θα κινδυνεύουν με απώλεια της προσωπικής τους περιουσίας σε περίπτωση καταδίκης της εταιρείας που εκδίδει εφημερίδα.

CAD1FBFA 7DED 452B 86EF C610D4835F53
Σεραφείμ Φυντανίδης (Ελευθεροτυπία), Χρήστος Θεοχαράτος (Έθνος), Δημήτρης Μαρούδας (Νίκη), Κώστας Κοντοπάνος (Αυριανή), Κώστας Γερονικολός (Δημοκρατικός Λόγος), Σπύρος Καρατζαφέρης (48 Ώρες) και Κώστας Παπαϊωάννου (Ποντίκι).

«Πρέπει τα λαθροέντυπα να αποκτήσουν συγκεκριμένο πρόσωπο», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών στην Ολομέλεια αναφερόμενος στην τροπολογία με την οποία ο εκδότης εφημερίδας πληρώνει από την προσωπική του περιουσία καταδικαστικές αποφάσεις και υποχρεώνεται η διεύθυνση της εφημερίδας να αποτελείται από μέλη επαγγελματικής δημοσιογραφικής ένωσης.

«Μου φαίνεται απολύτως εύλογη η τροπολογία. Δεν μου φαίνεται κανονικό να λέγονται απίστευτες χυδαιότητες και όταν ο θιγόμενος πάει στα δικαστήρια να μην έχει κανένα απέναντί του, εξαφανισμένες εταιρείες», ανέφερε ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε: «όταν πας να κάνεις εκτέλεση διαπιστώνεις ότι τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής έχουν εκχωρηθεί ή ότι στο σήμα της εταιρείας διαπιστώνει ότι ανήκει σε τρίτο πρόσωπο».

Με πληροφορίες απο το newsbreak.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ