Σάλος με το βιντεο Ελληνίδας απο την Ουκρανια που δέχεται απειλές πως θα την βρουν και θα την κάψουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλούν την Ελληνίδα από την #ουκρανία που ανέβασε viral video στα social media:”Βρείτε την να την κάψουμε..”

Ενώ διανύουμε την 27η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί φαίνεται να περνούν στην αντεπίθεση και να προχωρούν στην ανάκτηση εδαφών που είχαν κατακτήσει οι Ρώσοι στα βόρεια της χώρας, αποκόπτοντας, παράλληλα, τον ανεφοδιασμό τους.

Ειδικότερα, σε βίντεο με εντοπισμό γεωγραφικής θέσης που δημοσιεύτηκε χτες, Ουκρανοί στρατιώτες φαίνονται να τοποθετούν σημαία πάνω από ένα κτίριο στο προάστιο Μακαρίβ του Κιέβου, περίπου 65 χιλιόμετρα δυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, επιβεβαιώνοντας βρετανικές πληροφορίες. Και σε  σε σημερινή ανάρτησή τους στα social media, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης. Μετά από 24 ώρες μάχης, η «σημαία της Ουκρανίας υψώθηκε πάνω από την πόλη Μακαρίβ» καθώς οι Ρώσοι υποχώρησαν, ανέφεραν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, «ουκρανικά στρατεύματα απομάκρυναν τις ρωσικές δυνάμεις από το Μακαρίβ, έπειτα από σκληρή μάχη», με το έδαφος που ανακτήθηκε να επιτρέπει στις ουκρανικές δυνάμεις να πάρουν ξανά τον έλεγχο ενός βασικού αυτοκινητόδρομου και να εμποδίσουν, παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα να περικυκλώσουν το Κίεβο από τα βορειοδυτικά.

Αλλά και σε άλλα μέρη της Ουκρανίας η χερσαία επίθεση του Κρεμλίνου προχωρά αργά ή και καθόλου, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις «μπλοκάρουν», πλέον, τα λαβωμένα ρωσικά στρατεύματα σε Μπούκα, Ιρπίν και Γκόστομελ, αποκόβοντάς τα από προμήθειες. Μιλώντας στο CNN, ο εκπρόσωπος του State Department, Τζον Κίρμπι ανέφερε σχετικά ότι ο ουκρανικός στρατός «βρίσκεται τώρα, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην αντεπίθεση», σημειώνοντας ότι «καταδιώκει Ρώσους στρατιώτες και τους απωθεί από περιοχές όπου βρίσκονταν πρωτύτερα».

Αυξάνονται τα προβλήματα για τους Ρώσους

«Είναι μια πραγματική απόδειξη της ικανότητάς (των Ουκρανών) να πολεμούν σύμφωνα με τα σχέδιά τους, να προσαρμοστούν και, πάλι, να προσπαθήσουν να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις», οι οποίες «δεν διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους με τον συντονισμό που θα περίμενε κανείς από έναν σύγχρονο στρατό», σύμφωνα με τον ίδιο. «Είδαμε εντάσεις μεταξύ των αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων για το πώς υποστήριζαν η μία την άλλη, καλά ή με δυσκολία», και το ίδιο ισχύει και για το ναυτικό, συνέχισε. «Έχουν προβλήματα με τη διοίκηση και τον έλεγχο» των στρατιωτών και επιπλέον, «τους τελειώνουν τα καύσιμα, τους τελειώνουν τα τρόφιμα».

Ωστόσο, όπως επίσης ανέφερε ο Τζον Κίρμπι, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός «βρίσκεται πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις στην επίθεση», μεγάλες πόλεις «γονατίζουν» από τη πολιορκία των Ρώσων, με εκατοντάδες αμάχους να χάνουν τις ζωές τους. Όπως ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, οι προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων για περίπου 300.000 ανθρώπους στην κατεχόμενη πόλη Χερσώνα εξαντλούνται.

Κατηγόρησε, παράλληλα, τη Ρωσία ότι εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν προς τις περιοχές που ελέγχει η Ουκρανία. «Τριακόσιοι χιλιάδες πολίτες της Χερσώνας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή, εξαιτίας του αποκλεισμού από τον ρωσικό στρατό. Οι προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων έχουν σχεδόν εξαντληθεί κι όμως η Ρωσία αρνείται να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να απομακρυνθούν οι πολίτες», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, Όλεγκ Νικολένκο.

Εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη χιλιάδες άμαχοι

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ, δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 100.000 άμαχοι θέλουν να φύγουν από τη Μαριούπολη, αλλά δεν μπορούν, εξαιτίας της έλλειψης ασφαλών διαδρόμων που θα οδηγούν εκτός της πόλης. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το μπαράζ βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις εμποδίζει τις ομάδες διάσωσης να αποκτήσουν πρόσβαση στο χώρο του θεάτρου της πόλης, στο υπόγειο του οποίου, κάτω από τα χαλάσματα, παραμένουν εγκλωβισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι, σύμφωνα με ισχυρισμούς αξιωματούχων της μαρτυρικής πόλης.

Για χρήση λευκού φωσφόρου στην πόλη Κραματόρσκ, στο βόρειο τμήμα του Ντονέτσκ, κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του Κιέβου, Oleksiy Biloshytskiy, σύμφωνα με το Sky News. Ειδικότερα, σε βίντεο που ανάρτησε στα social media ο ίδιος, φαίνεται μία ουσία που απελευθερώνει λευκό καπνό στον αέρα, καθώς καίγεται στο έδαφος. Η αυθεντικότητα του βίντεο, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί:

Πέντε νεκροί και 19 τραυματίες ήταν, εξάλλου, ο απολογισμός ρωσικής επίθεσης χθες Δευτέρα στην πόλη Αβντίιβκα, πολύ κοντά στο Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της Λιουντμίλα Ντενίσοβα, επίτροπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο. «Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν», δήλωσε η Ουκρανή αξιωματούχος στο κανάλι της στο Telegram, λέγοντας ότι η Αβντιίβκα υπήρξε «ο στόχος πυρών πυροβολικού και (ρωσικών) αεροπορικών βομβαρδισμών, που κατέστρεψαν πλήρως το χωριό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ