Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την απόπειρα εργασιακού εκφοβισμού υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αυταρχική και απαράδεκτη απόπειρα εργασιακού εκφοβισμού των υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενέργεια που δυναμιτίζει το εργασιακό κλίμα και προκαλεί. Με προσωπικές μάλιστα επιθέσεις προς τους συνδικαλιστές επιχειρείται απαράδεκτη υπονόμευση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη αναγκαιότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο εμπαιγμός των υπαλλήλων δε σταματά στη σκανδαλώδη κυβερνητική απόφαση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά συνεχίζεται με την αναίρεση της δέσμευσης της Διοίκησης για εμπέδωση εργασιακής ειρήνης και ομαλής μετάβασης στα νέα δεδομένα.

Είναι αδιανόητο μια τόσο μεγάλη εταιρεία, που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης χιλιάδων ασφαλισμένων της (μεγάλο μέρος των οποίων είναι εργαζόμενες και εργαζόμενοι – μέλη εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων), να εκτίθεται πανελλαδικά, υιοθετώντας μάλιστα υπεροπτική στάση απέναντι σε δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της.

Η ΓΣΕΕ, απαιτεί από διοίκηση και τους εκπροσώπους της να κατανοήσουν άμεσα σε ποιο εργασιακό περιβάλλον δραστηριοποιούνται και κυρίως να αντιληφθούν ποιο είναι το καταναλωτικό αντλιοστάσιο που κρατά (ακόμα) βιώσιμη την Εθνική Ασφαλιστική. Τους καλούμε ν’ απόσχουν άμεσα από πρακτικές εργασιακού εκφοβισμού, να εγκαταλείψουν μη συμβατές με το κοινωνικό προφίλ της Εθνικής Ασφαλιστικής εργοδοτικές συμπεριφορές και να επιδείξουν σεβασμό στα συλλογικά και ατομικά εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού της.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, στηρίζουμε τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Διαθέτουμε δε δομές μας, όπως η «ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ», υποστηρικτικά προς το Επιχειρησιακό Σωματείο, ώστε πέραν της συνδικαλιστικής αντίδρασης -εφόσον χρειαστεί- να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και με τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από δράσεις μαζικής αξιοποίησης της καταναλωτικής μας δύναμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ