Το ΝΑΤΟ θα εγκρίνει την ανάπτυξη 4 επιπλέον μονάδων μάχης σε 4 χώρες δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα εγκρίνουν την ανάπτυξη τεσσάρων επιπλέον ομάδων μάχης στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία στη σύνοδό τους την Πέμπτη, δήλωσε την Τετάρτη η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Τζούλιαν Σμιθ.

Είπε ότι «δεν είναι μόνο εθνικές δυνάμεις», λέγοντας ότι πρόσθετες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν την Πέμπτη.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ατλαντικού Συμβουλίου, η Σμιθ είπε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη παρουσία δυνάμεών του στην ανατολική πλευρά του.

«Θα πρέπει να κάνουμε μια σειρά από συνεχείς αξιολογήσεις σχετικά με τη στάση της δύναμης μας που θα μας πάρει εβδομάδες και μήνες στο μέλλον», είπε, σημειώνοντας ότι «είναι ακόμα ένα ανοιχτό ερώτημα» για το πώς η συμμαχία αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ-Ρωσία…

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης βάσης, είπε.

Η Σμιθ ισχυρίστηκε ότι η πρόταση της Πολωνίας για μια ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία δεν είναι ανεδαφική, αλλά είπε ότι υπάρχουν «πολλά ανοιχτά ερωτήματα» και «οι σύμμαχοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το τι προτείνει η Πολωνία εδώ».

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε αυτό το είδος νέων ιδεών», είπε. «Κανείς δεν αποφεύγει ποτέ ούτε απομακρύνεται όταν ένας σύμμαχος φέρνει μια ιδέα στις συζητήσεις μας εδώ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ