Απίστευτα όσα αναφέρει η Βέφα Αλεξιαδου για την Ελένη Μενεγακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ελένη δεν με θυμήθηκε ποτέ, τώρα θα με θυμηθεί;» Με αυτή τη φράση η εθνική μας μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου ανοίγει σήμερα την καρδιά της στην «Espresso» και μιλάει για την αυτοβιογραφία της με τον τίτλο «Ησουν πάντα εκεί» και για τα κεφάλαια της ζωής της που από τις αρχές του χρόνου βγήκαν στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Η «θρυλική» μαγείρισσα, όπως την αναφέρουν στο εξωτερικό οι Ελληνες μετανάστες, χωρίς δισταγμό από το σπίτι της στη Χαλκιδική, όπου έχει βρει καταφύγιο, αναφέρεται με λεπτομέρειες στο εγχείρημά της να γράψει το βιβλίο των 550 σελίδων, που, όπως λέει, είναι οι δικές της αλήθειες. Μέσα σε όλα αυτά, όμως, ρίχνει και τις «βόμβες» της για την Ελένη Μενεγάκη, με την οποία πορεύτηκε για πολλά χρόνια.

«Μέσα στην αυτοβιογραφία μου είναι όλη μου η ζωή. Και ο σύζυγός μου και τα παιδιά μου και όλα τα γεγονότα που μου συνέβησαν. Είμαι ένας άνθρωπος αισιόδοξος και μέσα από το βιβλίο προσπάθησα να περάσω όλα τα γεγονότα με έναν τρόπο ιδιαίτερο για να δείξω τη δύναμη ψυχής που έχει κάθε άνθρωπος. Δεν θα ήθελα ποτέ να στενοχωρήσω τον κόσμο με προσωπικά μου θέματα. Είναι σαν ένα ωραίο μυθιστόρημα» λέει συγκινημένη, την ώρα που μας εξηγεί πώς προέκυψε ο τίτλος «Ησουν πάντα εκεί». «Ο τίτλος πηγάζει από την παρουσία του Θεού στο πλευρό μου. Ηταν πάντα δίπλα μου σε όλα όσα πέτυχα. Είναι μαρτυρία Θεού το βιβλίο μου. Μιλάω για τα παιδικά μου χρόνια, για όσα πέρασα να γίνω η Βέφα Αλεξιάδου, αλλά και όλα τα ιστορικά γεγονότα που έζησα. Από τον πόλεμο του ’40 μέχρι και τη Μεταπολίτευση. Μάλιστα, γράφω και για τον διωγμό των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, έτσι όπως μου τα είχε διηγηθεί η μητέρα μου» μας λέει και συνεχίζει:

sds 1

«Δεν αναφέρομαι σε κουτσομπολιά. Ολοι περίμεναν να δουν τι θα γράψω για την Ελένη, για τη Φαίη και τέτοια θέματα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτή η γραφή. Φυσικά και έγραψα για την επαγγελματική μου σχέση με την Ελένη αλλά και με όλους όσοι συνεργάστηκα. Ομως, δεν μάλωσα ποτέ με κανέναν εγώ προσωπικά. Γιατί να μαλώσω, άλλωστε. Μπορεί κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μου με κάποιους ανθρώπους κάπου να με στενοχώρησαν ή να τους στενοχώρησα. Αυτά δεν μετράνε. Και οι τρεις παρουσιαστές που συνεργάστηκα με βοήθησαν. Και χρωστάω πάρα πολλά στον ΑΝΤ1. Παρόλο που 13 ολόκληρα χρόνια δεν πληρώθηκα. Και όχι μόνο δεν πληρώθηκα, πλήρωνα εγώ η ίδια όλα τα υλικά της μαγειρικής. Ομως, μέσα στο βιβλίο μου λέω ότι χρωστάω πολλά στον ΑΝΤ1, γιατί όσα λεφτά και αν μου έδινε, θα τα έτρωγα, όπως έφαγα και όσα έβγαλα όλα αυτά τα χρόνια. Ομως, η φήμη που μου έδωσε ο ΑΝΤ1 να είμαι γνωστή σε όλη την υφήλιο δεν πληρώνεται με τίποτα. Επομένως, είναι να μη χρωστάω εγώ τα πάντα στον ΑΝΤ1;». Στην ερώτησή μας αν την έχουν καλέσει εκπομπές να παρουσιάσει το βιβλίο της, η ίδια μας λέει: «Το βιβλίο μου θα το παρουσιάσει πρώτος ο ΑΝΤ1, και συγκεκριμένα η Φαίη Σκορδά. Ηρθαν στη Χαλκιδική και μου έκαναν ένα υπέροχο αφιέρωμα». Οταν τη ρωτάμε για την Ελένη Μενεγάκη και αν θα το παρουσίαζε εκεί, η ίδια είναι κοφτή στις απαντήσεις της: «Δεν βγαίνω εγώ όπου να ‘ναι. Εγώ βγαίνω σε όποιον με καλέσει. Δεν παρακαλάω και δεν έχω ανάγκη να παρακαλέσω κανέναν. Και επειδή είμαι έντιμος άνθρωπος, ήθελα η πρώτη συνέντευξη να είναι στο κανάλι που με ανέδειξε, τον ΑΝΤ1. Το δικαιούται. Αυτοί με έβγαλαν».

«Ούτε κρατάω κακίες»

Menegaki Vefa

Οταν η κουβέντα μας πηγαίνει ξανά στην Ελένη και τι θα έκανε αν την προσκαλούσε, η ίδια και πάλι με κοφτές απαντήσεις αναφέρει για την πρώην συνεργάτιδά της: «Δεν νομίζω να πάω στην Ελένη. Η Ελένη δεν με θυμήθηκε ποτέ, τώρα θα με θυμηθεί; Εγώ δεν ψυχράθηκα ποτέ με κανέναν και ούτε κρατάω κακίες. Αν η Ελένη αποφασίσει και με καλέσει, εντάξει. Ομως, δεν θα παρακαλέσω κανέναν. Θα πάω εκεί που θα μου κάνουν την τιμή να με προσκαλέσουν». Λίγο προτού την αποχαιρετήσουμε τηλεφωνικά, τη ρωτάμε αν έχει λάβει πρόσκληση για το «MasterChef», όπως έχουν κάνει με τόσους διάσημους μάγειρες: «Δεν θα πήγαινα σε ριάλιτι μαγειρικής. Δεν είμαι υπέρ αυτών των εκπομπών διότι δεν μπορεί να βγει MasterChef μέσα από τηλεοπτικό παιχνίδι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θέλει αγώνα, θέλει πολλά σκαλιά για να ανέβεις. Θέλει εμπειρία και θέλει πολλή δουλειά. Εγώ πάλεψα σκληρά για να γίνω ό,τι έγινα. Αυτό πρέπει να κάνουν και τα νέα παιδιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ