Εικόνες ντροπής στα σουπερ μαρκετ – Άφαντα τα λάδια απο τα ράφια λες και εχουμε κατοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαφανισμένα Ηλιέλαιο και σογιέλαιο απο τα ράφια των περισσότερων σουπερ μαρκετ λες και εχουμε κατοχή. Υπάρχουν μόνο λίγα αραβοσιτέλαια με τσιμπημένη τιμή ενώ ακρίβυνε εξωφρενικά και το πυρηνέλαιο.

Τα δυο τελευταία χρόνια υπάρχει μια ανοδική τάση στην τιμή του Ηλιελαίου στη χώρα μας που δεν είχε βέβαια σχέση με κανένα πόλεμο. Και τωρα πλέον με πρόσχημα τον πόλεμο στιν Ουκρανια κορυφώθηκε.

Ειναι ντροπή στην Ελλάδα που παράγει τόνους λάδι και εξάγει σε όλο τον κόσμο να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες αισχροκέρδειας στην αγορά. Γιατί ακόμη και τα ελάχιστα ελαιόλαδα που διαθέτουν πλέον τα καταστηματα προς πώληση εχουν εξωφρενικά υψηλές τιμές.

Οπου στο διάολο και να γίνεται πολεμος στον κόσμο, σε αυτή τη χώρα πάντα ανεβαίνουν οι τιμές με πρόσχημα τον εκάστοτε πόλεμο γιατί οι μηχανισμοί ελέγχου του κράτους ειναι ανύπαρκτοι και ανίκανοι. Και αυτο δεν ειναι αποκλειστικο προνόμιο της σημερινής κυβέρνησης αλλα διαχρονικο.

Σε αυτή την χώρα η ασυδοσία ειναι εθνικό σπορ και καμία κυβερνηση δεν ενδιαφέρεται γιατί πολύ απλά οι ίδιοι που ασυδοτουν ειναι και ίδιοι που στηρίζουν και τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Εφοπλιστές, βιομήχανοι, επιχειρηματιες, ολοι ένα κομμα, εχουν πάντα το πάνω χερι οποια κυβερνηση και αν βγει.

Αυτο βέβαια δεν απαλλάσσει απο τις δικές της ευθύνες την σημερινή κυβερνηση που ειναι εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί την όλη κατάσταση, καθως εχει ξεφύγει με δική της ευθύνη.

Υ.Γ. Διαβαζα χθες στο Twitter ένα tweet που ελεγε:

Θυμήθηκα που ο Τζίμης Πανουσης τραγουδούσε πως είμαστε η αδικημένη γενιά του 60 χωρίς κατοχή και πείνα και χωρίς ρετσίνα, ε τωρα με τον Μητσοτακη προβλέπω να τις ζήσουμε όλες τις κακουχίες που στερηθηκαμε τοσο μα τοσο αδικα.

Σημερα σκέφτομαι πως ίσως και να εχει δίκιο και μάλιστα τεράστιο δίκιο.

kalinda

ΔΗΜΟΦΙΛΗ