Ιστορικη μεταγραφή για την ΕΡΤ στο ραδιόφωνο – Τέρμα πια τα μονοψήφια και τα 2%

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η είδηση έπεσε σαν βομβα καθως το κρατικο καναλι δεν μας εχει συνηθίσει σε τοσο Βαρβάτες μεταγραφές. Μετά απο αυτο  πλέον η κρατική ραδιοφωνία  βάζει πλώρη για εξωφρενικά νουμερα τηλεθέασης που θα θυμιζουν άλλες εποχές (οταν υπήρχε ένας μόνο σταθμος  στη χώρα μας).

4CDDA83D 26C6 4483 97E7 71CD4FF0A64D

Ο λόγος για τον ικανότατο Πέτρο Τατσόπουλο που θα είναι το νέο πρόσωπο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής συζητάει για την παρουσίαση μίας εκπομπής “γενικού περιεχομένου” που θα βγει στον αέρα μάλλον απο το  Πρώτο Πρόγραμμα σύμφωνα με όσα αναφέρει το typologies.gr

E5F28991 7E41 44A7 A7E8 0E584445CF19
Άλλωστε ο Πετρος Τατσόπουλος το χάρισμα της επικοινωνίας απο παλιότερα που είχε έρθει πολύ κοντά με την μισή Αθήνα σύμφωνα με συνεντεύξεις του. Όποτε μιλάμε για εξασφαλισμένη επιτυχία.

Άλλωστε τοσο καιρο μακρυά απο τα φώτα της δημοσιοτητας του αξίζει πραγματικά μια ευκαιρία να εργαστεί έστω και στο κρατικο καναλι οπου οι εκάστοτε κυβερνήσεις βολεύουν τους κολλητούς τους.

Να θυμίσουμε πως τον τελευταίο καιρο ο Πετρος Τατσόπουλος εχει ανοίξει και πολλα μέτωπα με την εκκλησία με όσα αρνητικά εχει αναφερει για την σειρά του Mega Άγιος Παΐσιος απο τα Φαρασα ως τον ουρανό και δέχτηκε ακόμη και μια μήνυση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ από εκκλησιαστικό site.

Ολα αυτά ξεκίνησαν οταν σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα που έχει με την συγκεκριμένη σειρά είναι ότι προσφέρεται στο κοινό ως ιστορική σειρά, κάτι που το χαρακτηρίζει απαράδεκτο.

«Δεν είναι αυτό η πρώτη μου ανάρτηση για το θέμα αυτό. Είναι η πρώτη που έχει προκαλέσει τόσο θόρυβο. Η παραγωγή είναι της μονής Βατοπεδίου, αν και δεν το λέει, σε αντίθεση με τον ‘Άνθρωπο του Θεού’. Δεν υπάρχει ψόγος για όλα αυτά» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «παραμύθι» τα θαύματα του Παϊσίου και υπογράμμισε ότι «ο Μεσαίωνας δεν θα περάσει. Δεν θα επιστρέψει ο Μεσαίωνας το 2022 επειδή το θέλει η Μονή Βατοπεδίου». «Το πρόβλημα είναι πως αυτή η σειρά για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά αυτό το προϊόν προσφέρεται ως ιστορικό και εδώ ξεκινάει η ρίζα της λέξης αποβλάκωση. Ας το δεχτούμε ως παραμύθι, όχι ως ιστορική σειρά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών, να παρουσιάζουμε τον βιό ενός ανθρώπου και να μιλάμε για τα θαύματά του, λες και είναι αποδεκτά από την ιστορική έρευνα. Γι’ αυτό δεν παρουσιάζει την ταυτότητά της η Μονή Βατοπεδίου. Και τον Ιησού από τη Ναζαρέτ το Πάσχα, τον βλέπουμε ως ιστορικό παραμύθι. Στο δεύτερο επεισόδιο, θα δείτε τον Παΐσιο να βλέπει τον Ιησού Χριστό. Οι ιστορικοί, τα ίδια του Ευαγγέλια δεν γνωρίζουν καν τα χαρακτηριστικά του Χριστού».

«Αυτό οδηγεί στην αποβλάκωση. Για μένα είναι απαράδεκτο. Έκανα μια ανάρτηση 30 λέξεων, που απαντήθηκε με μια αγωγή 200.000 ευρώ, ένα site που έχει ανείπωτο θράσος να δημοσιεύει πως η Θεία Κοινωνία, ακόμα κι αν ανακατευτεί με δηλητήριο, δεν προκαλεί τίποτα στον πιστό που θα κοινωνήσει. Αν αύριο το πρωί βγούμε και πούμε στα παιδιά πως η Χιονάτη δεν είναι παραμύθι, αλλά μια πραγματική ιστορία… Καταλαβαίνετε πως οδηγούμε τον κόσμο στην αποβλάκωση; Προσβάλλουν την κοινή λογική εκείνοι οι τσαρλατάνοι που παρουσιάζουν αυτά τα παραμύθια σαν ιστορική πραγματικότητα. Μου έγραψε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας να σιωπήσω. Δεν θα το κάνω το 2022 επειδή μου το ζήτησε ένας παπάς» συνέχισε ο κ. Τατσόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ