Έφυγε απο τη ζωη ο θηλυκός Ζηκος της Πάτρας, η Σπυριδούλα Παναγοπούλου, ψυχή της ταβέρνας του Βερβίτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αγαπημένη Σπυριδούλα Παναγοπούλου γνωστή απο την ταβέρνα του Αποστόλη Βερβίτα στην διασταύρωση Λόντου και Αγίου Δημητρίο, έφυγε απο τη ζωη, σε ηλικια 90 ετων, γεμίζοντας θλίψη την οικογένεια της, τους συγγενείς της και πλήθος θαμώνων της ταβέρνας.

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Ανδριόπουλος στην ομάδα Patras old photos-Πάτρα ,φωτογραφίες από τα περασμένα χρόνια, “Η αξιαγάπητη Σπυριδούλα, γνωστή σε όλους και σαν η ψυχή της ταβέρνας του Αποστόλη Βερβίτα στην διασταύρωση Λόντου και Αγίου Δημητρίου. Ο θηλυκός Ζήκος, μία γυναίκα με λαϊκή σοφία και χιούμορ, ήταν το σήμα κατατεθέν της γνωστής ταβέρνας της άνω πόλης.

414019BD E003 4E32 8FBC ABB2977FD9CF

Από μικρή στα βάσανα, στην κατοχή έχασε τα δύο της αδέρφια και κατόπιν ακολούθησε την μητέρα της Τούλα που εργαζόταν στο Βερβίτα οπου και έμεινε για 70 χρόνια μέχρι τον Ιούλιο του 2017 που έκλεισε. Φιλική με όλους, θυμόταν τι σου άρεσε και τι δεν σου άρεσε, γενικά θυμόταν τα πάντα, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία ήταν βράχος και οικοδεσπότισα ξέφρενων καρναβαλικών πάρτυ της Τσικνοπέμπτης.

Την Σπυριδούλα Παναγοπούλου εκ Καστριτσίου ορμώμενη που είχε γεννηθεί στις 12-2-1932, αποχαιρετίσαμε σήμερα στις 11 από το Γ’ Κοιμητήριο Πατρών της Παναγίας Αλεξιώτισσας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκέπασε, θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ