Η συνεντευξη του Αλέξη Τσιπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάγκη ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης από το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ζοφερή κατάσταση στο ενεργειακό.

«Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή … Μεταξύ των “παραδοχών” που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή, την ώρα που η αισχροκέρδεια φτάνει το 1,5 δισ.» είπε ο κ.Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε «τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό. Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου».

Υπενθύμισε ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν υπερκέρδη αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη ξαφνικά τα ανακάλυψε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ