Δημήτρης Πουλικάκος: Συγκλονιστική παρέμβαση μέσα στη νύχτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τα λέει ο Δημήτρης Πουλικάκος :

“Θα έρθει ένας φασισμός που δεν θα λέγεται φασισμός. Μια ναζιστικοποίηση της νοοτροπίας μας, χωρίς να λέγεται ναζισμός.”

“Το όνειρο του Μάκη του Βορίδη με το τσεκουράκι που έχουν ουσιαστικά καταλάβει την εξουσία”

Σάλος με οσα είπε ο Δημήτρης Πουλικάκος στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Κόντρα με αφορμή την συναυλία στα προπύλαια

Ποιος ειναι ο Δημήτρης Πουλικάκος

Ο άγνωστος Δημήτρης Πουλικάκος. Πολύγλωσσος, μεγαλοαστός, γιος καρδιολόγου, πορτιέρης στην Αγγλία και ξάδελφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο «Θείος Νώντας» του ραδιοφώνου, έκανε μεγάλη καριέρα σαν ένας από τους πρώτους ροκ τραγουδιστές και έγινε ευρέως γνωστός ως ηθοποιός.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 ξεκίνησε να ασχολείται με τη ροκ μουσική. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο και αρχηγός του συγκροτήματος “Εξαδάκτυλος” και των “Αχ-Βαχ” , ενώ συνεργάστηκε με πολλούς συναδέλφους του, τόσο δισκογραφικά όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις.

Βιντεο: Από την εκπομπή “Ανατροπή” στο Mega (30/6/13 – μετά τις συλλήψεις) με θέμα την Χρυσή Αυγή. Στην ερώτηση του Γιάννη Πρετεντέρη προς τον Δημήτρη Πουλικάκο αν ξέραμε για την Χ.Α. και τι, απαντάει ειρωνικά: «Είδαμε το φως μας ξαφνικά. Έχω μείνει έκπληκτος, άναυδος έχω μείνει. Εσείς ο ίδιος το ’95 – ’96, τους είχατε στις εκπομπές σας και τους μιλάγατε». Στη συνέχεια μιλάει για τον Μάκη Βορίδη που συμμετέχει στην εκπομπή. «Ο κύριος Βορίδης αντικατέστησε στην αρχηγεία της ΕΠΕΝ τον κύριο Μιχαλολιάκο. Χωρίς να μας έχει πει ότι αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας το παρελθόν μου με το μπαλταδάκι». Και συνεχίζει: “Αισθάνομαι σαν να συμμετέχω σε μια κακιά φάρσα. Σαν ένα κόμικς, σαν μια σκηνή από κόμικς».

 Ο Παύλοσ Σιδηρόπουλος και ο Δημήτρης Πουλικάκος στην ιστορική συναυλία ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ (Κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΣΠΟΡΤΙΓΚ, 17 Φεβρουαρίου 1980). ΑΡΧΕΙΟ Μανώλης Νταλούκας.

Δημήτρης Πουλικάκος και  Παύλος Σιδηρόπουλος στην ιστορική συναυλία ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΣΠΟΡΤΙΓΚ. Ήταν 17 Φεβρουαρίου 1980 (ΑΡΧΕΙΟ Μανώλης Νταλούκας)

Ως ηθοποιός , “Οι Αυθαίρετοι”, “ο Δράκουλας των Εξαρχείων”,”Βίος και πολιτεία”, “Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”, “Το μετέωρο βήμα του πελαργού”, είναι μερικές από τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές δουλειές στις οποίες έχει συμμετάσχει και διακρίθηκε.

Ανατρεπτικός, αλλά πάντα σταθερός στις απόψεις του, δηλώνει ότι δεν ανήκε ποτέ σε κανένα πολιτικό χώρο. Η εμφάνισή του το 2013  σε πολιτικό πάνελ με θέμα την Χρυσή Αυγή, προκάλεσε εντύπωση για τον ευθύ λόγο του.

Ο Πουλικάκος σήμερα είναι 79 ετών και ζει, όπως λέει, σαν «περαστικός παρατηρητής».

Υπάρχουν, όμως, στοιχεία και ιστορίες από τη ζωή του που δεν είναι γνωστές και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κατάγεται από εύπορη οικογένεια

Οι γονείς του ήταν και οι δύο γιατροί. Ο πατέρας του καρδιολόγος – παθολόγος και η μητέρα του μικροβιολόγος και διατηρούσαν ιατρείο στο Κολωνάκι. Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν τον προέτρεψε να ακολουθήσει την ιατρική.

 Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του γιατρός επίσης (μικροβιολόγος - βιοχημικός).

Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του γιατρός επίσης (μικροβιολόγος – βιοχημικός)

Είναι ανιψιός του πολιτικού Παναγιώτη Κανελλόπουλο και «ξάδελφος» με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Η θεία του (αδελφή του πατέρα του) ήταν σύζυγος του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, που διατέλεσε πρωθυπουργός της χώρας για δύο μικρές περιόδους (Νοέμβριο 1945 και Απρίλιο 1967).

Η Αμαλία- Μεγαπάνου, ήταν ανιψιά του Κανελλόπουλου, άρα ξαδέλφη του Πουλικάκου.

Έτσι, όταν εκείνη παντρεύτηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Πουλικάκος έγινε ξάδελφός του!

Αν και όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης «δεν είχε πολλά- πολλά» με τους συγγενείς, θυμάται τον εαυτό του σε μικρή ηλικία, να κάνει «Ανάσταση» και με  τους δύο πρωθυπουργούς της μεταπολεμικής Ελλάδας. Τον Κανελλόπουλο και τον Καραμανλή. Δεν εντυπωσιάστηκε καθόλου…

Πολύγλωσσος και παρολίγον διπλωμάτης

Ο Δημήτρης Πουλικάκος γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά, ενώ καταλαβαίνει και πορτογαλικά. Η γλωσσομάθεια δεν ήταν κάτι συνηθισμένο για τους νέους της γενιάς του. Οι γονείς του, όμως, ήθελαν να ασχοληθεί με τη διπλωματία και έτσι φρόντισαν να μάθει όσες περισσότερες ξένες γλώσσες γίνεται.

P1460509

Πριν γίνει καλλιτέχνης, εργάστηκε σε στριπτιζάδικο, αλλά και στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Το 1964, αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία έφυγε για το Λονδίνο, όπου έζησε (τους χειμερινούς μήνες) για περίπου οχτώ χρόνια. Εκεί, εργάστηκε για κάποια περίοδο σε «καμπαρέ» της περιοχής του Σόχο. Αρμοδιότητά του ήταν να κόβει εισιτήρια, αλλά και να «ψαρεύει» πελάτες από τον δρόμο.

Το 1966, τους μήνες που βρισκόταν στην Ελλάδα, εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα σαν ιπτάμενος φροντιστής στην Ολυμπιακή Αεροπορία του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Πουλικάκος δεν «στέριωσε» σε αυτή τη δουλειά λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, ενώ πολλά λέγονται για τις  αντιδράσεις κάποιων επιβατών…

Επί χούντας, έζησε για τέσσερις μήνες σε μια σπηλιά στα Μάταλα

Κατά την ταραγμένη περίοδο της δικτατορίας, ο Πουλικάκος βρήκε καταφύγιο στα Μάταλα στην Κρήτη, όπου μαζεύονταν οι χίπις από όλη την Ευρώπη. Όπως έχει αναφέρει, ήταν ο μόνος Έλληνας ανάμεσα σε τετρακόσιους ξένους.

Την εποχή εκείνη, ήταν τόσο ασυνήθιστο να ζει ένας Έλληνας σε μια σπηλιά μαζί με τους χίπις, που οι ντόπιοι δεν τον πίστευαν ότι είναι Έλληνας και του έλεγαν: «Μωρέ καλά τα μιλάς εσύ τα ελληνικά».

Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ και κατάφερε να διεισδύσει με το ιδιαίτερο χιούμορ του σε ευρύτερο κοινό, που τον αγαπά επειδή είναι ευθύς και ατακαδόρος.

Ο ίδιος μας απάντησε  ως γνήσιος Μήτσος: “δεν υπήρξα ποτέ “χίπις”,παραμένω πάντα “μεγαλοαστός”!!!… (…και πολύγλωσσος, πράγματι)…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ