Μελέτη χρηματοδοτούμενη από ΗΠΑ το 2015: Υποστήριξη ένταξης Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα έδινε στον Πούτιν δικαιολογία να επέμβει στρατιωτικά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2015 εκπονήθηκε από την RAND*μια μελέτη με τίτλο, “The Ukrainian Crisis and European Security” Implications for the United States and U.S. Army

Αυτή η μελέτη παρέχει ανάλυση για τις ευρύτερες στρατηγικές επιπτώσεις των ΗΠΑ και του Στρατού των από την ουκρανική κρίση.

RAND RR903

Η έρευνα αυτή χρηματοδοτήθηκε από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών…

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα που αφορά στο θέμα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ… 

Ukrainian Crisis and European Security Implications for the United States and U.S. Army

“Στον απόηχο της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία και της απόπειρας για την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας, το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Μερικοί αξιωματούχοι και αναλυτές των Η.Π.Α προτείνουν- πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ανταποκριθούν στην προσάρτηση της Κριμαίας και την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ανατολικής Ουκρανίας με την αποδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. 

Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν σοφή. Δεδομένης της έντονης αντίθεσης της Ρωσίας στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η ενεργή ώθηση προσχώρησης της Ουκρανίας σε αυτό το σημείο, θα ήταν αντιπαραγωγική και άκρως αποσταθεροποιητική. Θα φούντωνε μόνο την πολιτική ατμόσφαιρα και θα μπορούσε να δώσει στον Πούτιν μια δικαιολογία για να πάρει στρατιωτική δράση κατά του Κιέβου. Αντίθετα με την πολιτική ΝΑΤΟ, έμφαση πρέπει πιθανότατα να δοθεί στην ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων και δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας, βελτίωση της ετοιμότητάς τους και κατάρτιση.

Ukrainian Crisis and European Security Implications for the United States and U.S. Army2

Εάν συμβεί αυτό, ο στρατός θα έχει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτό το πρόγραμμα. Ωστόσο, δεδομένων των ετών παραμέλησης του στρατού και της ανεξέλεγκτης διαφθοράς στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε μια τέτοια προσπάθεια .

Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Τα προβλήματα είναι δομικά και δεν μπορούν επιλυθούν εν μία νυκτί. Η επίλυσή τους θα απαιτήσει μια μακροπρόθεσμη, διαρκή δέσμευση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ…”

* Η RAND Corporation είναι μια αμερικανική μη κερδοσκοπική ομάδα σκέψης παγκόσμιας πολιτικής που δημιουργήθηκε το 1948, από την Douglas Aircraft Company, για να προσφέρει έρευνα και ανάλυση στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υ.Γ

Διαβάστε ποιο ήταν το στρατιωτικό δόγμα, του 2014, της Ρωσίας και τις εξωτερικές απειλές-κινδύνους όπως τις αξιολογούσαν οι Ρώσοι …

Το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας του 2014 μας προειδοποιούσε για την παράνομη εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ