Απομονωμένος και στριμωγμένος ο Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον απομονώσαμε τόσο πολύ που τον έχουμε εγκλωβίσει ανάμεσα στους Ουκρανούς και τους Ρώσους, αναγκάζοντάς τον να είναι ο διεθνής μεσολαβητής για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΕΙ!

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συνομιλίες της πρώτης μέρας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη,όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Την είδηση επιβεβαιώνει και η ουκρανική πρεσβεία στην Τουρκία. Δεν προκύπτει όμως αν θα συνεχιστούν για δεύτερη μέρα οι συνομιλίες.

Οι συνομιλίες διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες με κάποια διαλείμματα, ενώ δεν είναι σαφές αν αυτές θα συνεχιστούν, αν προέκυψε κάποια προσέγγιση, ή αν υπήρξε ρήξη ανάμεσα στους απεσταλμένους των δύο εμπολέμων.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρισκόταν οι εγγγυήσεις ασφαλείας και η οργάνωση κατάπαυσης του πυρός για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών.

«Εντατικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για σημαντικά θέματα, το σημαντικότερο των οποίων είναι συμφωνία για διεθνείς εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία, διότι η συμφωνία αυτή θα δώσει την δυνατότητα τερματισμού του πολέμου όπως χρειάζεται η Ουκρανία», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Μιχάιλο Ποντόλιακ.

«Το δεύτερο θέμα είναι κατάπαυσητου πυρός για την επίλυση των ανθρωπιστικών προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί», πρόσθεσε. Ένα άλλο πρόβλημα είναι «η κλιμάκωση του πολέμου», περιλαμβανομένης «της παραβίασης του δικαίου του πολέμου», είπε.

Νωρίτερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσπάθησε να υποβαθμίσει την παρουσία του μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι ο Ρώσος ολιγάρχης δεν αποτελεί επίσημο μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, αλλά συμμετέχει κατόπιν συμφωνίας Μόσχας – Κιέβου.

konstantinoupoli sizitiseis rosias oukranias ambramovic

Χαρακτήρισε «πόλεμο παραπληροφόρησης» τα όσα έχουν αποκαλυφθεί από χθες περί της δηλητηρίασης του Αμπράμοβιτς και απέκλεισε προς το παρόν συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν.

Η ρωσική και ουκρανική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και πριν την έναρξη των συνομιλιών είχαν συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν ξεκινήσει η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, ανέφερε ότι ελπίζει ότι η συνάντηση θα είναι επωφελής για τις εμπλεκόμενες χώρες και ολόκληρη την περιοχή, αλλά και ότι η Τουρκία έχει δείξει δίκαιη στάση για τη σύγκρουση σε κάθε στάδιο, και ότι σε μια δίκαιη ειρήνη δεν υπάρχουν χαμένοι. Επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ρόλο ειρηνοποιού έκανε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ