Συγκλονιστικό βιντεο που αφορά την κακοποίηση κοριτσιού εν μέση οδώ, αποκάλυψε το site του Μακη Τριανταφυλλοπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλη μία καταγγελία για κακοποίηση ανηλίκου έφτασε στα γραφεία της «Ζούγκλας». Η καταγγελία αφορά βίαιο περιστατικό από έναν άνδρα – πατριό – σε βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού στη μέση του δρόμου, στη Ρόδο. Το περιστατικό καταγράφηκε και από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και εκτυλίχθηκε στη 1 περίπου τα ξημερώματα.

Ρεπορτάζ: Αδάμ Αλεξόπουλος απο το zougla.gr

Στο βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενο κατάστημα εμφανίζεται ένα κορίτσι να τρέχει αλαφιασμένο προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγο αργότερα, ένας άνδρας ακολουθεί την πορεία του. Εκείνη προσπαθεί να ξεφύγει, όμως ο άνδρας καταφέρνει να την ακινητοποιήσει. Με ένα κεφαλοκλείδωμα ελέγχει τις αντιδράσεις του κοριτσιού και αρχίζει να περπατά. Τη μεταφέρει με τη βία. Εκείνη αντιδρά. Προσπαθεί να αποδεσμευθεί.

Τον χτυπά στην πλάτη. Της τραβάει τα μαλλιά και εκείνη προσπαθεί να του βάλει τρικλοποδιά. Μάταια, η σωματική διάπλαση του άνδρα είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή του ψιλόλιγνου, ανήλικου κοριτσιού. Ο άνδρας έχοντας δέσμιο το κορίτσι το βάζει μέσα σε ένα μικρό αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο πόλης μάρκας Chevrolet Matiz. Από αυτό το σημείο και μετά, η ταμπέλα του καταστήματος δεν μας επιτρέπει να έχουμε οπτική επαφή, ενώ το μαγνητοσκοπημένο υλικό δεν μας δίνει τη δυνατότητα ήχου.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ το βίντεο.

Τη λύση δίνει μία αναγνώστρια που ήρθε σε επαφή με τη «Ζούγκλα». Περιέγραψε όλα όσα γνώριζε για το περιστατικό. Ανέφερε μάλιστα ότι ήρθε σε επαφή και με τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού». Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα της απάντησαν. Δεν έχουμε αρμοδιότητα. Αφήνοντάς την σύξυλη. Πίστευε ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι πανταχού παρόν. Ότι κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κινητοποιηθούν οι Αρχές.

Στη συνέχεια, μας προώθησε τα στοιχεία επικοινωνίας του αυτόπτη μάρτυρα. Ο αυτόπτης μάρτυρας ήθελε να βοηθήσει το παιδί, αλλά δεν ήθελε να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του. Αυτό το τόνισε και σε εμάς, αλλά και στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ιαλυσού, όπου μετέβη για να κάνει την καταγγελία. Μας είπε ότι άκουσε τη φασαρία και βγήκε από το σπίτι. Το κορίτσι φώναζε στoν ενήλικα να την αφήσει. Εκείνος φέρεται να απάντησε ότι «θα δεις τι θα σου κάνω όταν πάμε στο σπίτι». Όταν την έβαλε στο αυτοκίνητο, εκείνη προσπάθησε να βγει από την άλλη πόρτα. Ο άνδρας τότε κατευθύνθηκε σε εκείνη την πλευρά και δεν την άφησε να βγει.

Ο αυτόπτης μάρτυρας ζήτησε από παρακείμενο κατάστημα το βιντεοληπτικό υλικό και κατευθύνθηκε στο Α.Τ. Ιαλυσού. Εκεί προχώρησε στην ανώνυμη καταγγελία. Οι αστυνομικοί του είπαν να δώσει τα στοιχεία του και να υπογράψει. Τα στοιχεία τα έδωσε ώστε να τα έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας. Δεν υπέγραψε όμως, για να μην πέσουν τα στοιχεία τoυ στα χέρια του βίαιου άνδρα. Φοβήθηκε για την ασφάλειά του και από ότι φαίνεται είχε δίκιο. Η αναγνώστρια και ο αυτόπτης μάρτυρας μας ενημέρωσαν ότι ο άνδρας έχει αφεθεί ελεύθερος.

Η «Ζούγκλα» μετά από αυτές τις επικοινωνίες ήρθε σε επαφή με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Εκεί μας ζητήθηκε να στείλουμε email και πως σε εύλογο διάστημα θα έχουμε την επίσημη απάντησή τους για την υπόθεση.

Διαβάστε την απάντηση

«Σας προωθούμε τις ενέργειές μας σχετικά με την παρακάτω περίπτωση:

Αρχικά όταν λαμβάνουμε μια πληροφορία η οποία αφορά κακοποίηση/παραμέληση ενός παιδιού, είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουμε στοιχεία τα οποία θα φανούν χρήσιμα στον εντοπισμό του θύτη ή του θύματος. Στην εν λόγω περίπτωση λόγω ελλιπών πληροφοριών αναφορικά με τα άτομα που απεικόνιζε το βίντεο – και για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της απουσίας πληροφοριών είτε για το παιδί είτε για αυτόν που φαινόταν ότι το κακοποιούσε – δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις στο άτομο που μας κάλεσε ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες θα μπορούσαν να διενεργήσουν την έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που απεικονίζονταν στο βίντεο. Υπήρξε μια δυσκολία από πλευρά του ατόμου που μας καλούσε και ζητούσε επίμονα να δούμε εμείς το video και να κάνουμε ότι νομίζουμε. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε κιόλας, ήταν σημαντικό και ουσιαστικό να το δει η τοπική αστυνομία.
Τελικά κλήθηκε η τοπική αστυνομία και όντως αναγνώρισε τόσο τον δράστη όσο και το θύμα και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του παιδιού αλλά και την τιμωρία του δράστη
Σε όλη την διαδικασία – όπως και σε όλες τις περιπτώσεις – ήμασταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την αστυνομία
Η επικοινωνία με το άτομο που μας κάλεσε (να μας καταγγείλει το περιστατικό) ήταν επίσης συνεχής και υπήρχε ανατροφοδότηση των πληροφοριών και των κατευθύνσεων
Τέλος επικοινωνήσαμε και με την αρμόδια Εισαγγελία η οποία έχει επιληφθεί πλέον της υπόθεσης και έχουμε δηλώσει τη στήριξή μας σχετικά με ό, τι νεότερο προκύψει.
Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι δίπλα σε κάθε παιδί που κινδυνεύει και πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες και δέουσες ενέργειες για την προστασία των παιδιών. Σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με τα διαθέσιμα στοιχεία πραγματοποιούμε ενέργειες για την προστασία του παιδιού και την διευθέτηση κάθε υπόθεσης. Δεν αληθεύει ότι δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες».

Ακολούθως η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με το Α.Τ. Ιαλυσού και την Διεύθυνση της Αστυνομίας Δωδεκανήσου. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί για την επικοινωνία με δημοσιογράφους μας ενημέρωσαν ότι σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό. «Δεν αδιαφορήσαμε. Προχωρήσαμε την υπόθεση όπως έπρεπε» είπε ένας από τους αστυνομικούς στο Α.Τ. «Ενημερώθηκε αρμοδίως ο Εισαγγελέας και εκείνος έδωσε εντολή να τον αφήσουμε ελεύθερο. Δεν είναι στη δική μας δικαιοδοσία να αφήνουμε ή να κρατάμε τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Ανάλογη ήταν η απάντηση και από το γραφείο Τύπου της Διεύθυνση της Αστυνομίας Δωδεκανήσου. «Από τη στιγμή που ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, τον αφήσαμε ελεύθερο», είπε ο αστυνομικός. Και σε αυτό το σημείο δημιουργούνται αρκετά ερωτήματα. Είδε ο εισαγγελέας το βιντεοληπτικό υλικό; Αν ναι, με ποιο σκεπτικό τον άφησε ελεύθερο; Πως άφησε έναν βίαιο άνδρα που λίγες ώρες πριν κακοποίησε ένα 12χρονο κορίτσι; Είναι βέβαιος ο εισαγγελέας ότι πήρε το μάθημά του και δεν θα συνεχίσει τη βίαιη συμπεριφορά; Σε αντίθετη περίπτωση ο δικαστικός λειτουργός θα αναλάβει τις ευθύνες του;

Είναι προφανές πώς ο Εισαγγελέας είχε την δυνατότητα να διατάξει την κράτηση του κατηγορούμενου και να κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία. Επέλεξε να κάνει το αντίθετο και κινηθεί προς την κατεύθυνση της τακτικής δικασίμου. Με ποιο σκεπτικό; Ποιος εγγυάται την ασφάλεια του δωδεκάχρονου κοριτσιού; Ο δικαστικός λειτουργός;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ