Διεθνής σάλος απο την αποκάλυψη πως η ΝΔ του Μητσοτακη ειναι αδελφοποιημένη με το κόμμα του Πούτιν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισχυρό πλήγμα δέχεται τις τελευταίες ώρες το προφίλ του Κυριακου Μητσοτακη στο εξωτερικό απο την αποκάλυψη πως η ΝΔ παραμένει αδελφοποιημένο κομμα με το κομμα του προέδρου Πούτιν καθως η Νέα Δημοκρατία έχει συνάψει αδελφικές σχέσεις με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» από το 2011, σχέσεις που εκμεταλλεύτηκε πρόσφατα ο Κυρκιακος Μητσοτακης (τον Δεκέμβρη του 2021) για να μπορέσει να δει Τετ α Τετ τον πρόεδρο Πούτιν οταν άλλοι ηγέτες τον εβλεπαν στα έξι μέτρα και βάλε.

7D0062AC 0B35 4B72 B2C5 FFFCF1211E43 7C959343 3718 4683 8F61 0E79F3E3030C

Ήταν τότε που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε βρεθεί στη Μόσχα και υπέγραψε σύμφωνο αδελφοποίησης των δύο κομμάτων το οποίο προέβλεπε συνεργασία σε πολλά επίπεδα:

«Υπογράψαμε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Βουλής, κ. Μπόρις Γκρίζλοφ, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”. Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων. Δεσμοί και σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται και εμβαθύνονται από τις κυβερνήσεις και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα, με σημαντικά αποτελέσματα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μας εκτείνεται σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μία σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας. Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της “Ενωμένης Ρωσίας”, με προοπτική και βάθος χρόνου» είχε δηλώσει τότε ο κ. Αβραμόπουλος.

Λίγα χρόνια μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Λαβρόφ και τον Μεντβέντεφ είχε μιλήσει για σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο κόμματα και είχε τονίσει ότι ο ίδιος θα είναι πάντα φερέγγυος συνομιλητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ