Το βραβείο Γραμμάτων του OpenBook στον συγγραφέα Πετρο Κασιματη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγάλο «Βραβείο Γραμμάτων» του φεστιβάλ Openbook απονέμεται φέτος στον Πέτρο Κασιμάτη για το σύνολο του έργου του.

Το βραβείο αποτελεί τιμή για την προσφορά του πολυβραβευμένου ποιητή και συγγραφέα που έχει επιδείξει σημαντικό έργο τόσο στο εξωτερικό (όπου έχουν μεταφραστεί βιβλία και κείμενα του) όσο και για το τελευταίο του βιβλίο «ΟΥ ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΟΝ»(εκδ. Λιβάνη).

00BC6397 45C3 4D54 9915 4F589821AA5D

Το φεστιβάλ βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου στην Κοζάνη θα φιλοξενήσει διεθνή ποιητικό διαγωνισμό, εκδηλώσεις, συμπόσια λογοτεχνίας , ενώ θα καθοριστούν οι άξονες για διεθνές συνέδριο Βυζαντινών σπουδών. Προσωπικότητες της Δυτικής Μακεδονίας ήδη εργάζονται με ζήλο για το πολυεπίπεδο προφίλ του Φεστιβάλ OPEN BOOK γνωρίζουν ότι αυτό θα εμπεριέχει πνευματικές εκπλήξεις, ενώ το ακαδημαϊκό τους αποτύπωμα θα έχουν και Νεοελληνιστές που διδάσκουν σε ξένα Πανεπιστήμια σε έδρες Ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Ο χώρος που θα απονεμηθεί το βραβείο Γραμμάτων του φεστιβάλ στον Πέτρο Κασιμάτη , θα είναι η οικία Λασσάνη ο οποίος υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του Αλεξάνδρου Υψηλάντη αρχηγού της Φιλικής Εταιρίας και άτυπος Υπουργός Εξωτερικών του πρώτου Ελληνικού απελευθερωτικού στρατού στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες.
Ο ποιητής και συγγραφέας Πέτρος Κασιμάτης έχει λάβει μεταξύ άλλων το Α βραβείο Ποίησης στο Μπουένος Άιρες και το βραβείο «Μπόρχες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ