Χάος με τα δέματα στα ΕΛΤΑ μετά την κυβερνοεπίθεση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναμεταδίδω:
Παρακαλούμε πολύ, ας μιλήσει κάποιος για τα ΕΛΤΑ, από 24/3 δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει και πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία τους, δεν φεύγει τίποτα για εξωτερικό, κάνουμε μαζικές ακυρώσεις παραγγελιών, δεν γράφει κανείς πουθενά τίποτα.

Σε απόγνωση εκατοντάδες πολίτες τις τελευταίες μέρες με το χάος στα ΕΛΤΑ καθως υπάρχει διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών τους τις τελευταίες 10 μέρες.

Συμφωνα με τον κύριο Μάνο Ιατρέλη, εκπρόσωπο εταιρείας επικοινωνίας των ΕΛΤΑ, οι καθυστερήσεις οφείλονται στην κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν τα ΕΛΤΑ στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού στις 20 Μαρτίου ενώ η επαναφορά του συστήματος γίνεται σταδιακά και με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να εξασφαλιστεί ότι το καινούργιο σύστημα θα είναι απόλυτα ασφαλές.

Τωρα βέβαια τι είδους σύστημα ειναι το νεο σύστημα που ενεργοποιείται σε λίγες μέρες και με τις προδιαγραφές ειναι αλλο θεμα. Γιατί αν ήταν τόσο απλή η αντικατάσταση του με νεο τότε γιατί άραγε δεν άλλαξε νωριτερα ώστε να γίνει ασφαλέστερο; Έπρεπε να περιμένουμε την κυβερνοεπίθεση;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ