Δυο μύθοι της Ελληνικής Μουσικής, Γιώργος Νταλαρας και Δημήτρης Πουλικάκος σε μια ιστορική στιγμή εθνικής συμφιλίωσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συνεργάτης του Κωστα Βαξεβάνη στο koutipandoras.gr έβγαλε στα προπύλαια μια ιστορική φωτογραφια οπου δυο μύθοι της Ελληνικής μουσικής συναντιόνται για πρώτη φορά μετά απο δεκαετίας καριέρας.

Η αφήγηση του ίδιου του Αντώνη Μποσκοΐτη όμως είναι χαρακτηριστική για το… παρασκήνιο της εικόνας:

«Δεν έχω διεκδικήσει ποτέ credits φωτογράφου, αλλά για τη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν θα διεκδικήσω απλά και θα το απαιτήσω! Έχω την αίσθηση πως τράβηξα ΤΗ φωτογραφία του event – σαν να λέμε τη φωτογραφία της χρονιάς!

9EF448AC FEE5 4F62 BA4F 3B9DA24EC77F

Λίγο πριν βγει ο Νταλάρας στη σκηνή, ο Dimitri- Mitsos Poulikakos πέρασε από το αυτοσχέδιο καμαρίνι του. Ο Νταλάρας τον πήρε μέσα, κάθισαν οι δυο τους μόνοι τους και ένας τύπος τράβηξε την κουρτίνα κόβοντας μας το θέαμα και την ακρόαση της κουβέντας τους. Εγώ κι η Thekla Tselepi απ’ έξω, μ’ ένα ποτήρι ουίσκι στα χέρια μας, είχαμε μεγάλη περιέργεια, η αλήθεια είναι. Πάλι καλά που πρόλαβα και τράβηξα μια – δυο φωτογραφίες απ’ την εν λόγω σπάνια συνεύρεση.

Πιθανώς ο Νταλάρας να θυμήθηκε το ξεκίνημα του δίπλα στον Πουλικάκο στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν παίζανε μαζί σε μπουάτ στην Πλάκα. Για την ακρίβεια, πάνω έπαιζε ο Νταλάρας, παιδί τότε, και κάτω έπαιζαν ο Πουλικάκος με τους MGC. Αν κρίνω πάντως απ’ τα χαμόγελα τους και τη μόνιμα σκωπτική διάθεση του Θείου Νώντα, καλά τα περάσανε οι δύο θείοι του ελληνικού τραγουδιού»

Η φωτογραφία ήδη προκαλεί αίσθηση στο μουσικόφιλο κοινό με τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του Αντώνη Μποσκοΐτη να είναι χαρακτηριστικά:

– Ε ναι, είναι η φωτογραφία της χρονιάς! Συμβολική για αυτό που μας έδειξαν χτες χιλιάδες άνθρωποι, πως τα τείχη και τα στερεότυπα στο τραγούδι, στην τέχνη, έχουν πέσει. Και πως εδώ τελειώνει ο ελιτισμος.

– Πράγματι η Φωτογραφία της χρονιάς. Η εικόνα που αντιπροσωπεύει το Όλοι Μαζί. Χίλια μπράβο Αντώνη

– Ντοκουμέντο!

– Είσαι τυχερός άνθρωπος!

– Αυτή τη φωτογραφία τη ζηλεύω να ξέρεις

– Αυτή η φώτο γράφει ιστορία..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ