Συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου – Συγκλονισμένη η Ελληνική κοινωνία απο τις εξελίξεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ενώ παραλληλα βγαίνουν από το αρχείο και οι δικογραφίες για τη Μαλένα και την Ίριδα.

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έφτασε πριν λίγη ώρα η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που πέθαναν με ανεξήγητο τρόπο, μέσα σε 2,5 χρόνια.

Σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το οποίο αφορά τον θάνατο της πρωτότοκηςκόρης της Τζωρτζίνας.

roula 4

Η Πισπιρίγκου συνοδευμένη από αστυνομικούς της Ασφάλειας έφτασε στην ΓΑΔΑ, ενώ η  προσαγωγή της έγινε από παράπλευρη είσοδο του κτιρίου και όχι από την κεντρική είσοδο.

Βρέθηκε κεταμίνη στον οργανισμό της 9χρονης

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι επιστήμονες του Τμήματος Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντόπισαν στις τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην 9χρονη, την ισχυρή αν αισθητική ουσία κεταμίνη, η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς δεν υπήρχε στην φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το  protothema.gr η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν απο τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ότι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να εχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού – δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυικά. Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα ειναι τρία. Πρώτον η ουσία απο τη στιγμή που θα χορηγηθεί σταματάει την αναπνοή, προκαλεί ανακοπή και επέρχεται ο θάνατος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία η οποία στη συνέχεια άσκησε δίωξη σε βάρος της μητέρας. Σύμφωνα με πηγές, στη δικογραφία περιέχονται συγκλονιστικές καταθέσεις γιατρών της 9χρονης, η οποίοι διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην 9χρονη η συγκεκριμένη ουσία και ότι η κατάσταση της υγείας της δεν προέβλεπε να της χορηγηθεί το συγκεκριμένο αναισθητικό.

Σημειώνεται ότι θα συγχωνευτεί η δικογραφία για τα άλλα δύο παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπήγια την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της».

Θεοδωρικάκος: «Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο»

Σε ανάρτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στα social media μετά από τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας. Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. Η υπόθεση ασφαλώς συγκλονίζει το πανελλήνιο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ