Η Γερμανία λέει ότι ο Πούτιν συμφώνησε να διατηρήσει τις πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ευρώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στην Gazprom Bank, η οποία δεν υπόκειται σε κυρώσεις, και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ρούβλια στη Ρωσία, σύμφωνα με γερμανική δήλωση.

Ο Scholz έχει δεσμευτεί σε μια συμφωνία της G7 σύμφωνα με την οποία οι προμήθειες ενέργειας από τη Ρωσία θα πληρώνονται μόνο σε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ.
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τη Ρωσία ότι η Ευρώπη δεν θα χρειαστεί να πληρώσει για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.
Το γραφείο του Όλαφ Σολτς ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στη Γερμανίδα Καγκελάριο ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πληρώνουν σε ευρώ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Scholz, ο Πούτιν είπε ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στην Gazprom Bank και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ρούβλια στη Ρωσία, ανέφερε γερμανική δήλωση. Η τράπεζα δεν υπόκειται επί του παρόντος σε κυρώσεις.
« Ο Σολτς δεν συμφώνησε με αυτή τη διαδικασία στη συνομιλία, αλλά ζήτησε γραπτές πληροφορίες για να κατανοήσει καλύτερα τη διαδικασία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το αίτημα για πληρωμές σε ρούβλια απορρίφθηκε

Ο Πούτιν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα θα δεχόταν μόνο ρούβλια ως πληρωμή για παραδόσεις φυσικού αερίου σε «μη φιλικές» χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται και κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Πούτιν είπε στον Scholz ότι οι απαιτήσεις της Ρωσίας για πληρωμές σε ρούβλια δικαιολογούνται «από το γεγονός ότι, κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ρωσίας πάγωσαν από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενωση.”

lo/nm (Reuters, dpa, AFP) dw.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ