Βενιζέλος:Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη-Έχουμε 6νμ στο Αιγαίο να επεκτείνουμε στα 12νμ σε Αν.Μεσόγειο να είμαστε επί ίσης βάσης με τουρκία (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίρεται οποιαδήποε ταλάντευση και αμφιβολία του προσανατολισμού της Ελλάδας με τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο  OT FORUM «Ένας κόσμος που αλλάζει» τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια δυτική χώρα.

Δείτε όμως τι δήλωσε για το Αιγαίο…

Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη.

«Άρα πρέπει τώρα να λύσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου το θέμα της οριοθέτησης (σ.σ. των θαλάσσιων ζωνών)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος λέγοντας ότι, «η Τουρκία έχει μια θέση στη Μεσόγειο», είναι «παράκτια χώρα», ενώ συμπλήρωσε πολύ χαρακτηριστικά ότι «το Αιγαίο δεν είναι και  ελληνική λίμνη…έχει και η τουκία…» αλλά «δεν είναι και χώρος εξορύξεων».

Ανέφερε δε, ότι στο Αιγαίο η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν από έξι μίλια αιγιαλίτιδα ζώνη ενώ τόνισε ο κ. Βενιζέλος ότι «στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε έξι εμείς και δώδεκα μίλια η Τουρκία. Εκεί μπορούμε να τα επεκτείνουμε», δείχνοντας έτσι το είδος μιας συμφωνίας – συμβιβασμού Αθήνας και Άγκυρας.

Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα …

Και φυσικά ο τουρκικός τύπος  αξιοποίησε την είδηση δεόντως…

Screenshot 2022 03 31 at 22 07 44 Eski Yunanistan Disisleri Bakani Venizelos Ege Yunan golu degil

ΔΗΜΟΦΙΛΗ