Χαμός με την ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για το ρήγμα στο νησι Πινοκισταν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
«Άσχημα νέα»

Τι άλλο θα μας συμβεί σα χώρα ακόμα; Μετρήσεις από τους υποθαλάσσιους σεισμογράφους που έχουμε εγκαταστήσει γύρω από τη Σαντορίνη δείχνουν την δημιουργία ενός τεράστιο κατακόρυφου ρήγματος το οποίο εκτείνεται σε βάθος 3,800 χιλιομέτρων.

Αντίστοιχες παρατηρήσεις γύρω από το νησί Πινοκιστάν που ευρίσκεται αντιδιαμετρικά στον Ειρηνικό Ωκεανό δείχνουν την δημουργία ενός αντίστοιχου κατακόρυφου ρήγματος.
Από λεπτομερής αναλύσεις που κάναμε σε συνεργασία με το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας προέκυψε ότι τα δύο ρήγματα θα ενωθούν στις 17/3/2023.

Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι το Αιγαίο θα γίνει μια πολύ ρηχή λιμνοθάλασσα αφού θα φύγουν ολα τα νερά του προς τον Ειρηνικό! Το αντίστροφο δεν μπορεί να γίνει λόγω των αναπτυσσόμενων δυνάμεων Coriolis εξ αιτίας της περιστροφής της Γης.

Επομένως το όμορφο Αιγαίο μας θα γίνει σε λίγους μήνες μια ρηχή λιμνοθάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό μας. Τα βάθη δεν θα ξεπερνούν τα 5m και οι συγκοινωνίες με πλοία θα είναι αδύνατο να γίνουν.

Σήμερα στις 18:00 εγώ και οι συνεργάτες μου θα δώσουμε συνέντευξη τύπου στο Γεωδυναμικο που θα μεταδοθεί ζωντανά από πολλά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ