Πέτρος Τζεφέρης: Πάταγο προκαλεί στην ΕΛΑΣ η αποστρατεία του έντιμου και ικανού αξιωματικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σουλιώτης στην Καθημερινή σχετικά με το θέμα των πρόσφατων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία:

Η πιο ηχηρή αποστρατεία αξιωματικού είναι αυτή του μέχρι πρότινος διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Πέτρου Τζεφέρη, ο οποίος περιγράφεται από τους συνεργάτες του αλλά και τους υφισταμένους του στο σώμα ως ένας από τους πιο ικανούς και ακέραιους αξιωματικούς που πέρασαν από την αστυνομία. Η απομάκρυνσή του μάλιστα προκάλεσε πάταγο στο εσωτερικό του σώματος, καθώς έγινε λίγες μόνο ώρες μετά την εξιχνίαση από την Ασφάλεια Αττικής της υπόθεσης με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, που περιγράφηκε από πολλούς ως «το έγκλημα του αιώνα».

Πληροφορίες, που πάντως δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθούν, θέλουν τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να αντιτίθεται στην απομάκρυνση του κ. Τζεφέρη, δίχως πάντως επιτυχία.

Αυτά γράφει ο έγκυρος και έμπειρος αστυνομικός συντάκτης.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πέτρος Τζεφέρης είναι από τους πιο έντιμος αξιωματικούς που έχουν υπηρετήσει στο σώμα, ενώ είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την εξιχνίαση των πιο δύσκολων υποθέσεων τα τελευταία χρόνια.

Μία κυβέρνηση λοιπόν που προβαίνει σε μία τέτοια ενέργεια, παραπέμπει μάλλον στις τελευταίες ημέρες της Βαβυλώνας, όπου η περιχαράκωση για την εξυπηρέτηση του κομματικού ή ακόμα χειρότερά του προσωπικού συμφέροντος, θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο συμφέρον και ειδικά τη δημόσια ασφάλεια.

Όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Ήδη πάντως προκαλεί τριγμούς μέσα στο σώμα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ