Σάλος με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει ξανά τους λιγνίτες στο παραπέντε της καταστροφής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληρώνουμε ένα κυβερνητικό έγκλημα και όχι την «παγκόσμια κρίση»!
Είναι βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση, χωρίς πλέον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ασχοληθεί ενδελεχώς με το έγκλημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης και το περιβόητο ομόλογο που σύναψε η παρούσα κυβέρνηση με την περιβόητη «ρήτρα άνθρακα». Διότι πέραν από τις θεωρίες συνωμοσίας για την παγκόσμια κρίση και τον κακό Πούτιν, η πραγματικότητα για την μεγάλη ληστεία των Ελλήνων, είναι τελείως διαφορετική. Όπως επίσης και για τον κίνδυνο της ενεργειακής επάρκειας ο οποίος είναι ορατός και έχει προκαλέσει συναγερμό την τελευταία στιγμή στα κυβερνητικά κλιμάκια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα, τον Μάρτιο του 2021 η Δ.Ε.Η. εξέδωσε ομόλογα με ρήτρα μείωση των ρύπων, μέσω των αμαρτωλών Goldman Sachs και HSBC! Δύο οίκοι που προκαλούν ανατριχίλα: Η Goldman Sachs με τα περίφημα Swaps του Σημίτη που διέσυραν την Ελλάδα παγκοσμίως και η HSBC με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ»…

Η φρενήρης αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, καθιστούν την χρήση των λιγνιτικών μονάδων πολύ φθηνότερη. Έτσι, εάν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε και τις 8 διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες, η μέση τιμή χονδρικής που σήμερα είναι 250 € ανά μεγαβατώρα ενώ σε ώρες αιχμής φτάνει ακόμα και τα 350 €, θα περιοριζόταν στα 150 €. Πρακτικά, οι λογαριασμοί του ρεύματος θα κόβονται στη μέση.

Ανοίγουν τώρα πανικόβλητοι, τους λιγνίτες!

Σύμφωνα λοιπόν με διασταυρωμένες πληροφορίες, εμπρός στον κίνδυνο της ενεργειακής επάρκειας, Το κυβερνητικό επιτελείο έδωσε εντολή να λειτουργήσουν όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια που μπορούν να τεθούν σε λειτουργία. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τις ρήτρες που θα πρέπει να πληρώσουμε λόγω της εγκληματικής αποφάσεις για την έκδοση του ομολόγου με ρήτρα άνθρακα και ποιοι θα τις εισπράξουν!

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποτάσσεται στον Ερντογάν και δεν έχει κάνει οποιαδήποτε κίνηση για την άμεση επαναλειτουργία του αγωγού east Med που θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα τις απαιτούμενες ποσότητες φυσικού αερίου, οι οποίες είναι απαραίτητες μετά το έγκλημα της εξάρτησης της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα από αυτό.

Αντίθετα ο σχεδιασμός εξαντλείται στην αύξηση του σχιστολιθικού αερίου το οποίο είναι απείρως ακριβότερο και φυσικά ρυπογόνο, ενώ θα χρειαστούν υποδομές πέραν των ήδη λειτουργικών, για την αποθήκευση του.

Όλες αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν το έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο φυσικά θα πρέπει να διερευνηθεί από την επόμενη κυβέρνηση που φυσικά μπορεί να περιλαμβάνει την Νέα Δημοκρατία, σίγουρα όμως δεν θα περιλαμβάνει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο το θέμα της ληστείας νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τους λογαριασμούς ρεύματος, είναι και ο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια που συνιστά η ενεργειακή ομηρία και ανεπάρκεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ