Βίντεο κόλαφος για τα αποθεματικά της Χώρας: Πως χάσαμε 1,3 δισεκατομμύρια σε δύο μήνες κ. Σταϊκούρα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτήματα σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, ανά συγκεκριμένες περιόδους, θέτει ο Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς προκύπτει ότι το αποθεματικό μειώθηκε κατά 1,3 δισ. μέσα σε διάστημα δυο μηνών.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ένα βίντεο, αναρωτιέται πόσο ήταν το αποθεματικό της χώρας στις 31 Δεκεμβρίου 2021, σε σχέση με σήμερα, παραθέτοντας μάλιστα δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης.

Ο κ. Αλεξιάδης, αρχικά, παρουσιάζει στιχομυθία που είχε στις 21 Ιανουαρίου 2022, σε τηλεοπτική εκπομπή, με τον βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου. «Εμείς παραλάβαμε από τη ΝΔ μηδέν αποθεματικό. Θα ήθελα να μου πει ο κ. Παπαδημητρίου, 31 Δεκεμβρίου 2021, το αποθεματικό της χώρας πόσο ήταν;», ρώτησε ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει ο κ. Παπαδημητρίου: «Μεγαλύτερο από εκείνο που υπήρχε στις εκλογές του 2019. Νομίζω είναι 41 δισ. ευρώ».

ΤΡΥΦΩΝ-ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Στη συνέχεια, στις 17 Μαρτίου 2022, ο Τρ. Αλεξιάδης, θέτει παρόμοια ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Ποιο είναι το αποθεματικό, τέλη Φεβρουαρίου. Τα 41 δισ. που λέγατε στις 31 Δεκεμβρίου 2021…». Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι τα σημερινά ταμειακά διαθέσιμα της χώρας 39,7 δισ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΛΑΚΑΚΗΣ

Ο κ. Αλεξιάδης επανήλθε για το ίδιο θέμα, όταν στις 23 Μαρτίου 2022, μιλώντας από το Βήμα της Βουλής, σημείωσε ότι έχουμε μείωση κατά 1,3 δισ. του αποθεματικού σε δύο μήνες, καλώντας τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει έναν πίνακα που «να λέει στις 31/12 το αποθεματικό ήταν 41 δισεκατομμύρια, όπως είχατε πει, μέσα στο δίμηνο έγιναν αυτές οι εισροές αυτές οι εκροές και είναι τώρα κατά 1,3 δισεκατομμύρια μειωμένο».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε για τα αποθεματικά. «Σήμερα 38,6 δισ. ευρώ, τέλους του έτους περίπου 34 δισ. ευρώ».

Το βίντεο που ανάρτησε ο κ. Αλεξιάδης κλείνει με ειρωνικό τόνο κατά όσων υποστηρίζουν στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά, ο βουλευτής αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκεται στο γεγονός ότι τα 41 δισ., στις 31 Δεκεμβρίου 2021, έγιναν σήμερα 39,7 δισ., σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος, όμως, λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωσε άλλα ποσά, από τα αρχικώς ανακοινωθέντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ