Ευγενία Κούτρα: Η άτυχη σπιτονοικοκυρά της Ρούλας Πισπιρίγκου που ερευνουν τον μυστηριώδη θάνατο της οι αρχές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο θάνατος της 67χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη εκταφή της σορού της. Για τον θάνατο της γυναίκας έχει διαταχθεί προτακτική έρευνα.

Η Ευγενία Κούτρα η οποία δίδασκε ως φιλόλογος σε σχολεία της Αθήνας, μετά τη συνταξιοδότησή της και τον χαμό του συζύγου της αποφάσισε να επιστρέψει στην Πάτρα και έμεινε στο πατρικό της στο σπίτι. Η γυναίκα έμενε στον 2ο όροφο του σπιτιού και η οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη στο ισόγειο.

48C312A5 87F8 42E9 9017 7000BD4446F4

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη είχε γνωρίσει τον Μάνο όταν εκείνος της πήγαινε φαγητό σε πακέτο, εργαζόμενος ως διανομέας.

Η κα. Κούτρα εισήχθη στο νοσοκομείο της Πάτρας στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020, έχοντας πυρετό άγνωστης αιτίας. Η 67χρονη έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ήταν καθηλωμένη σε καροτσάκι, σύμφωνα με μαρτυρίες από το περιβάλλον της, ενώ δεν είχε άλλες ασθένειες. Μετά από τρεις ημέρες, η 67χρονη άφησε την τελευταία της πνοή.

«Ήταν μοναχική»

Οι συγγενείς της μιλώντας στο Live News, κάνουν λόγο για έναν μοναχικό άνθρωπο, ενώ όπως λένε πληροφορήθηκαν τον θάνατό της από τα ΜΜΕ.

«Ήτανε άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στην πόλη και τότε εμείς ήμασταν στο χωριό, διαφορετική από εμάς τα χωριατόπαιδα. Εμείς ξέραμε στην Αθήνα (σ.σ. ότι ήταν) και τώρα από την τηλεόραση μάθαμε ότι ήταν στη Πάτρα. Εγώ μόνο ξέρω το σπίτι που πήγαινα γιατί πήγαινα. Είχα πάει πολλές φορές στην Πάτρα, το ήξερα το σπίτι. Εμείς τώρα μάθαμε ότι είχε προβλήματα, ότι ήταν στην Πάτρα, ότι έχει πεθάνει ο άντρας της. Δεν ξέραμε τίποτα», λέει ξαδέρφη της γυναίκας και προσθέτει ότι η αλήθεια θα λάμψει: «Η αλήθεια θα βγει να δούμε. Όλοι να ηρεμήσουνε, και οι ψυχές, κι αυτή η γυναίκα να ηρεμήσει με αυτά που λέγονται».

Τι ερευνούν οι αρχές

Σύμφωνα με το tempo24.news γίνονται ήδη οι πρώτες καταγραφές των μαρτυριών που αφορούν το νοσοκομειακό κομμάτι, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, πότε και αν νοσηλεύτηκε η 69χρονη, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο).

Μιας και δεν είχε γίνει νεκροψία-νεκροτομή στη γυναίκα και ο θάνατός της δηλώθηκε με ένα απλό πιστοποιητικό από το Νοσοκομείο, χωρίς ιατροδικαστική έκθεση, οι αστυνομικοί ελέγχουν τον ιατρικό της φάκελο, προσπαθώντας να συμπεράνουν το τι προηγήθηκε της εισαγωγής της και αν φυσικά προηγήθηκε κάτι.

Βάσει της εισαγγελικής εντολής, θα ελεγχθούν όλοι οι ιατρικοί και φαρμακευτικοί φάκελοι που αφορούν την υγεία της γυναίκας, ανεξαρτήτως ιδρύματος, σοβαρότητας και χρόνου. Και αυτό δεν αφορά μόνο την περιοχή της Αχαΐας, αλλά και τον τόπο καταγωγής της, την Αιτωλοακαρνανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ