Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπιλα για την συμμετοχή του στην εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την δική του απαντηση έδωσε ο Σπυρος Μπιμπιλας για την συμμετοχή του στην εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή με αναρτηση του στο διαδίκτυο, ενώ θέση παίρνουν και πολλοί συναδελφοι του:

Πριν λίγες μέρες με έβριζαν οι αντρακλαραδες με χυδαία λόγια γιατί υποστήριξα τον Καναρακη , τώρα χυδαιολογουν οι άλλοι γιατί τόλμησα να παιξω 7 λεπτά με τον Σεφερλή.Τα υπόλοιπα με τα οποία ασχολούμαι τα έχουν διαγράψει από την μνήμη…. Ωραία Ελλάδα, καλά παμε… Σε λίγο θα ζητάνε λιθοβολισμό στο Σύνταγμα!!!!! Κι έρχεται Πάσχα Χριστιανοι!!!! Όσοι είστε!!!!!

Είναι περίεργο ζητάμε να δώσει εξηγήσεις κάποιος για το που δουλεύει,με ποιον και γιατί.Ακόμη κι αν είναι ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Μα τότε είναι που δεν πρέπει να κάνει κάποιος διαχωρισμούς όταν βρίσκεται σ’ αυτήν τη θέση.
Γιατί είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων ηθοποιών απ’ όλα τα είδη θεάτρου ή θεάματος είτε ταιριάζουν στην αισθητική μας είτε όχι.
Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν είναι προσωπικός μου φίλος.Είναι συνάδελφος και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.Όλων των ηθοποιών.Είμαστε όλοι στον ίδιο χώρο.
Ας μη μας μπερδεύουν λοιπόν οι κατηγορίες και κυρίως οι κατηγόριες.

Η πορεία ζωής του Σπύρος Μπιμπίλας είναι γνωστή και πέρα από αμφισβητήσεις. Όσο και αν διαφωνώ με την επιλογή του να παίξει με τον Σεφερλή δε μπορώ με κανένα τρόπο να διαγράψω όλα όσα έχει κάνει και για τον κλάδο και για τον πολιτισμό. Το τελευταίο και πιο σημαντικό για εμένα είναι η στάση του και ο τρόπος που αποκατέστησε το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών και το συσπείρωσε απέναντι στις επιθέσεις που δέχθηκε την εποχή πού φούντωσε το metoo. Ο Μπιμπίλας έχει γίνει το κόκκινο πανί για διάφορους που δεν τους άρεσαν οι εξελίξεις και που θα χαρούν με την οποιαδήποτε αποκαθήλωσή του. Διαφωνώ με τις τελευταίες επιλογές του Σπύρου ωστόσο συνεχίζω να τον στηρίζω. Μία αποκαθήλωσή του θα ήταν ένα πισωγύρισμα και ένα χτύπημα σε αυτά που έχουμε πετύχει το τελευταίο διάστημα. Όσο κι αν συγκεκριμένες πολιτικές δεν εξαρτώνται από πρόσωπα απαραίτητα, η δική του συμβολή ήταν καθοριστική.

Να με συγχωρείτε.
Όμως ένας ηθοποιός όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας που εδώ και δεκαετίες δίνει δείγματα γραφής με ήθος, αξιοπρέπεια, ταλέντο, ανθρωπισμό και ανιδιοτέλεια δε μπορεί να κριθεί από μια guest εμφάνιση στου Σεφερλή.

Για το έργο του οποίου εξακολουθώ φυσικά να έχω τη χείριστη των απόψεων. Και δεν είναι θέμα αισθητικής μόνο. Είναι θέμα ηθικής.

Το χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή δεν κατατάσσεται στην σάτιρα. Ανήκει σε ένα σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας από το οποίο οφείλουμε να πετάξουμε το κλειδί. Όχι εν ονόματι της πολιτικής ορθότητας, αλλά εν ονόματι της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας και της ενσυναίσθησης. Η συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας είναι λάθος. Ένα λάθος που δεν είναι όμως ικανό να αναιρέσει όλο το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο. Ας κοιτάμε τη ρίζα και όχι τα κλαδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ