Πέθανε από κορωνοϊό, ο Ρώσος εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι που ειχε ζητησει παλιοτερα να ριξει η Ρωσία πυρηνική βόμβα στο Βόσπορο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας και ένας από τους πιο σκληρούς Ρώσους εθνικιστές Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι. Την είδηση ​​ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

39B8773A 596F 4B62 90E6 23D4FCF5534D

Ο Βολοντίν ανακοίνωσε ότι ο Ζιρινόφσκι πέθανε μετά από «μακρά και σοβαρή ασθένεια».  Ο 75χρονος πολιτικός εισήχθη σε νοσοκομείο της Μόσχας στις αρχές Φεβρουαρίου αφού βρέθηκε θετικός στον COVID-19 και εμφάνισε πνευμονία.

8

Ο Ζιρινόφσκι υπήρξε μια από τις πιο εξέχουσες και γνωστές προσωπικότητες της ρωσικής πολιτικής τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, εμφανιζόμενος συχνά στα ρωσικά και διεθνή πρωτοσέλιδα με τα ξενοφοβικά σχόλιά του και την παράξενη δημόσια συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένων των γροθιών στο κοινοβούλιο και στα τηλεοπτικά στούντιο.

Μάλιστα, στην κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τη Τουρκίας, στα τουρκοσυριακά σύνορα, το 2015 είχε κάνει την πολύκροτη δήλωση να ρίξει η Ρωσία πυρηνική βόμβα στο Βόσπορο, για να πνιγεί η Κωνσταντινούπολη από τα παλιρροϊκά κύματα που θα δημιουργούνταν…

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ