Σκληρές αλήθειες από τον Χρήστο Σταϊκούρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακό προμήνυμα έστειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες. Έχοντας νωπές τις μνήμες των συζητήσεων με τους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η αβεβαιότητα χαρακτηρίζει την επόμενη περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη μίλησε για δύο χρόνια κρίσης!

«Έρχομαι, σήμερα ξημερώματα, από συνεδρίαση του ECOFIN χθες και του Eurogroup. Η βασική λέξη που χαρακτηρίζει τις συζητήσεις είναι η «αβεβαιότητα»», είπε ο Χρ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «σήμερα μιλάμε, σήμερα, σήμερα, χθες, προχθές όλοι μιλούν για τις αβεβαιότητες και εδώ μιλούν για βεβαιότητες». Ενδεικτική της ανεξέλεγκτης κατάστασης είναι η φράση του υπουργού «παγκοσμίως αλλάζουν οι εκτιμήσεις, να μην σας πω ότι δεν υπάρχουν εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή». «Με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα και αμφισβήτηση- αμφιβολία για την ένταση και την έκταση του προβλήματος το ‘22 δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις. Εκτιμήσεις γίνονται και αυτές συνεχώς αναθεωρούνται», παραδέχθηκε αναφερόμενος «στο μέγεθος της αβεβαιότητας και του προβληματισμού».

Αλεξιάδης: Ρίξατε βόμβα

«Ρίξατε τη βόμβα ότι η βασική λέξη είναι «αβεβαιότητα». Αυτό αντιλαμβάνεστε πλήρως -έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα στο Υπουργείο Οικονομικών- τι σημαίνει όταν το λέει ένας υπουργός Οικονομικών», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησής σας που εμφανίζουν μια λογική ότι, όλα είναι τέλεια και μη φοβάστε για τίποτα και εσείς μας είπατε ότι βασική λέξη είναι η «αβεβαιότητα»».

«Εγώ δεν κατάλαβα και εικάζω ότι και κανένας συνάδελφος εδώ μέσα δεν κατάλαβε, ότι η βόμβα που έριξα εγώ είναι η λέξη αβεβαιότητα. Δεν έχω παρακολουθήσει τοποθέτηση, οποιουδήποτε συναδέλφου μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που να μην έχει τη λέξη αβεβαιότητα. Δεν έχω παρακολουθήσει, πρωτίστως, τον Έλληνα Πρωθυπουργό, εντός και εκτός Βουλής, να μην αναφέρεται στην έννοια της αβεβαιότητας. Είναι δυνατόν να λέτε ότι η αβεβαιότητα είναι η βόμβα που έριξα; Αν για εσάς η λέξη αβεβαιότητα είναι η βόμβα, τότε αποδεικνύεται ότι είστε εκτός τόπου και χρόνου ως κόμμα», απάντησε ο Χρ. Σταϊκούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ