Μαύρα χάλια η ομιλία Ζελενσκι στην Ελληνική Βουλη – Μόνο που δεν φώναξε ζήτω ο Ερντογαν για να μας αποτελειώσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο η ομιλία… εξπρές του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Δεν τόλμησε να μιλήσει για τα σοβαρά και ανοιχτά θέματα εθνικής ασφάλειας του ελληνισμού (σ.σ. Τουρκία), παρά μόνο κατέφυγε σε «ανώδυνες» και εύπεπτες επικλήσεις στην αρχαία Ιστορία της χώρας μας, με αναφορά στην ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας και τους κοινούς δεσμούς των δύο χωρών.

«Ελευθερία ή Θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες αυτό λέμε και εμείς σήμερα», είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του ο Ουκρανός, ενδεικτικό του ύφους που επέλεξε να χρησιμοποιήσει.

Έκανε όπως προείπαμε εκτενείς αναφορές στους ιστορικούς δεσμούς και στη μαρτυρική Μαριούπολη ζητώντας τη δημιουργία μιας νέας «Φιλικής Εταιρείας» για να σωθεί η ελληνική Ομογένεια και η Ουκρανία.

«Η οδύνη είναι μεγάλη και στην ελληνική και στην ουκρανική κοινότητα από τη βαρβαρότητα εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Θεωρούν (σ.σ. οι Ρώσοι) ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι υπόλογοι και θα λογοδοτήσουνΒοηθώντας την Ουκρανία βοηθάμε την ελευθερία. Ζήτω η Ουκρανία», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Ζελένσκι.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα (όχι όλοι όμως) υποδέχθηκαν αρχικά στην αίθουσα την προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα για την ομιλία του Ζελένσκι.

Για «βάρβαρη και απρόκλητη ρωσική εισβολή» έκανε λόγο ο κ.Τασούλας απευθυνόμενος στον Ουκρανό Πρόεδρο και επανέλαβε την απόλυτη στήριξη της Ελλάδας στο Κίεβο.

«Ζήτω η Ουκρανία, ζήτω η ελευθερία», αναφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής στο κλείσιμο του… πανηγυριού στη Βουλή, γιατί όπως εξελίχθηκε, περισσότερο με θέαμα έμοιαζε και όχι με κάτι ουσιαστικό.

Στην αίθουσα βρέθηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Απείχαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 έστειλε μόλις… έναν βουλευτή.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε σχολιάσει για την κατάσταση στην Ουκρανία: «Η αντίθεσή μας στη ρωσική εισβολή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών. Οι διμερείς μας σχέσεις βασίζονται σε αρχές και αξίες. Η χώρα σε αυτό είναι απόλυτη».

Ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε και ένα βίντεο με ένα άτομο το οποίο περιέγραψε ως «Έλληνα» και το οποίο «υπερασπίζεται» τη Μαριούπολη όπως είπε. Μόνο που ο άνδρας δήλωσε πως ανήκει στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ!

nb keimeno zelenski vouli ellinas1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ